Două balerine românce vor dansa pe scena Sălii Palatului, alături de prestigioasa companie Bejart Ballet Lausanne
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-balerine-romance-vor-dansa-pe-scena-salii-palatului-alaturi-de-prestigioasa-companie-bejart-ballet-lausanne/

Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la Bucureşti cu un spectacol în premieră, iar două reprezentaţii de balet contemporan vor avea lor pe 12 şi pe 13 octombrie, la Sala Palatului, „Tous les hommes presque toujours s’imaginent” şi „7 Danses Grecques”. În spectacol vor evolua şi două balerine românce, Oana Cojocaru şi Bianca Stoicheciu.

Un articol de Liliana Matei|9 octombrie 2019

Oana Cojocaru este absolventă a liceului de coregrafie Floria Capsali”din București și face parte din compania Bejart Ballet Lausanne din 2007. Ea a dansat în ultimul spectacol al lui Maurice Bejart, Le Tour du Monde en 80 Minutes, dar și în numeroase alte producții ale companiei, cum ar fi Casino des Esprits, Aria, Syncope, t ‘M et variations și Tous les Hommes presque toujours s‘imaginent. În 2017 a făcut parte din Dixit, un spectacol scris și regizat de Marc Hollogne, cu coregrafii de Maurice Bejart și Gil Roman iar în anul următor a interpretat unul dintre rolurile principale, Pure din spectacolul 空 Ku al lui Yuka Oishi.

Bianca Stoicheciu a fost balerină la Opera Națională din București, unde a dansat în spectacole din repertoriile coregrafilor Macmillan, Ashton, Kylian, Possokhov, Ratmansky, Kobborg and Edward Olug. S-a alăturat companiei Bejart Ballet Lausanne în 2017, dansând în producțiile Dixit și 空 Ku, dar și în spectacolele Un cygne d’autrefois se souvient que c’est lui, The Magic Flute, Brel et Barbara și Nutcracker.

Regulament și acces public

Pentru ca spectatorii să aibă parte de cea mai frumoasă experiență, îi rugăm să citească și să respecte următorul regulament.

Spectacolul are durata de două ore, cu o pauză de 20 de minute.

Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Copiii sub 5 ani au accesul gratuit.

Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului, spectatorii fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid. Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să se supună controlului corporal amănunțit la cererea agenților de securitate.

Spectatorii sunt rugați să-și păstreze locurile/sectoarele în timpul concertului.

Biletul de intrare își pierde valabilitatea în momentul ieșirii din perimetrul sălii de spectacol.

Accesul publicului în incintă se va face începând cu ora 19:00 iar spectacolul va începe la ora 20:00.

Persoanele cu afecțiuni sau cu antecedente medicale personale sunt rugate să se înregistreze la cel mai apropiat Punct de Prim Ajutor și pot participa la eveniment numai cu însoțitor. Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi.

Este interzis accesul cu brichete, obiecte contondente, arme, aparate foto/video profesionale. Este interzis consumul de substanțe periculoase, toxice sau halucinogene în incinta sălii de spectacol și a perimetrului acesteia.

Este interzisă folosirea injuriilor în incinta locației.

Sunt interzise introducerea sau afișarea inscripțiilor, bannerelor, pancardelor și a altor elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violență publică.

Este interzisă deteriorarea locației și aruncarea ambalajelor în spațiile neamenajate în acest scop.

Bilete mai sunt disponibile pentru următoarele categorii: Categoria 1: 150 lei, Categoria 2 (loje): 200 lei, Categoria 3 (sect. B, C, D, E, F, G, H, I): 260 lei, Categoria 4 (sect. A): 320 lei și VIP: 440 lei și se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone și rețeaua Carrefour, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti și librăriile Diverta) sau de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Parteneri media: Național TV, Radio România Cultural, Radio București FM, RFI, Adevărul, Șapte Seri, Romania Journal, Ziarul Metropolis, Liternet, Observatorul Cultural, life.ro, Catchy, Ziare.com, Revista BIZ.

Foto: BBL / Gregory Batardon, Ilia Chkolnik

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

10
/10
/15

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

01
/10
/15

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est.

30
/09
/15

Din 1 octombrie și până în 31 octombrie, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Din 5 octombrie până la finalul anului școlar, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” din nou, și în școlile din România.

29
/09
/15

Revelația Ibrahim Maalouf și-a lasat săptămâna trecută albumul pe care îl va cânta la Jazz Night Out. Mai puţin de 200 de bilete au rămas în vânzare la concertul ce are loc pe 19 noiembrie, ora 20.00 la Sala Radio.

28
/09
/15

Royal Concertgebouw Orchestra (RCO) şi Berliner Philharmoniker sunt considerate cele mai bune orchestre din lume. Dacă vorbiţi cu cineva din domeniul muzical sau răsfoiţi un articol de specialitate, aceste două orchestre, veţi vedea, primesc majoritatea laurilor. Şi, „în-cântare’’ mare, ambele au fost prezente pe scena Festivalului George Enescu de anul acesta.