Două scriitoare, două cărți. Un mix inedit
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-scriitoare-doua-carti-un-mix-inedit/

Vineri, 19 iunie, de la ora 18:00, la Conceptual Lab, se vor întâlni în oglindă două dintre cele mai de succes cărţi româneşti din 2015, ambele semnate de femei şi prezentate chiar de autoarele lor. Este vorba despre jurnalistele şi scriitoarele Adina Rosetti, cu volumul de proză scurtă „De zece ori pe buze” şi Ioana Bâldea Constantinescu, cu romanul „Dincolo de portocali”.

Un articol de Petre Ivan|17 iunie 2015

O întâlnire-experiment în care două autoare își vor prezenta în faţa publicului cărțile noi, publicate anul acesta, dar și pe sine, atât ca scriitoare, femei, mame, cât și ca oameni plini de povești încă nespuse.

Evenimentul va fi moderat de Erika Ciuică, fondatoarea Clubului Scriitoarelor.

Participarea se face pe baza unei donații de 20 RON.

Născută la București, Ioana Bâldea Constantinescu este atât jurnalist cultural, cât și prozator. Din 2001, de când lucrează în cadrul Societății Române de Radiodifuziune, a realizat interviuri cu unii dintre cei mai prestigioși autori străini, precum Sarah Dunant, Alain de Botton sau David Lodge.

Romanul ei de debut, Dincolo de portocali a fost publicat în 2015 la editura Humanitas.

Adina Rosetti este născută în 1979, la Brăila. A absolvit în 2001 o facultate economică la Universitatea Româno-Americană, apoi un curs postuniversitar de jurnalism la Universitatea Bucureşti.

Din 2004 a început să scrie reportaje şi articole la Dilema Veche şi, apoi, la Dilemateca. A lucrat ca jurnalist si a colaborat cu diverse publicații: Time Out București, ELLE Romania, Unica, Esquire, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2.

A primit premiul „Tânărul Jurnalist al Anului 2007” (secţiunea Cultură), acordat de Freedom House.

Foto: Mix, Ioana Bâldea Constantinescu, Adina Rosetti – facebook

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.