Dracula Film Festival și-a desemnat câștigătorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/dracula-film-festival-si-a-desemnat-castigatorii/

Trofeul Dracula 2016 şi premiul în valoare de 1000 Euro a revenit producţiei suedeze The Giant / Jätten, regizate de Johannes Nyholm, „o emoţionantă poveste despre oamenii pe care societatea modernă tinde să îi ascundă”. Rikard, personajul principal al filmului, este un bărbat autist, cu o severă diformitate, care încearcă cu ajutorul unui gigant să îşi găsească drumul spre mama de mult pierdută.

Un articol de Petre Ivan|17 octombrie 2016

Trofeul Little Dracula pentru Cel mai bun scurtmetraj internațional a revenit filmului We Together (R. Henry Kaplan, SUA) pentru “drumul foarte scurt dintre viziunea regizorală și realizarea filmului”.

Trofeul Vlădutz pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc a mers către regizorul Radu Potcoavă pentru Mă cheamă Costin.

Mă cheamă Costin, de Radu Potcoavă

Mă cheamă Costin, de Radu Potcoavă

O mențiune specială a fost acordată memorabilei animații despre presiunea de a le dezvălui părinților cine ești cu adevărat a lui Paul Mureșan Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva, “un film care a reușit să transforme un moment foarte scurt în cinci minute folosind un mix între animație și muzică”.

Surpriza acestei ediții a fost scurtmetrajul filmat cu telefonul mobil, intitulat Nesimțito, realizat de Cătălin Moise și Flavia Negoescu, care a câștigat prima ediție a secțiunii Dracula Digital, destinată tinerilor cineaști de gen.

Timp de cinci zile, iubitorii de filme horror & fantasy au putut vedea la Dracula Film Festival peste 60 de producții de gen, au participat la workshop-uri, conferințe, concerte sau lansări de carte.

Foto: Dracula Film Festival  – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.