Draga Olteanu Matei şi Tamara Buciuceanu, printre personalităţile decorate de Regele Mihai
https://www.ziarulmetropolis.ro/draga-olteanu-matei-si-tamara-buciuceanu-printre-personalitatile-decorate-de-regele-mihai/

Actriţele Draga Olteanu Matei şi Tamara Buciuceanu, interpretele Sofia Vicoveanca şi Maria Ciobanu, dar şi mitropolitul Clujului şi arhiepiscopul Nifon au fost decoraţi, joi seară, de principesa Margareta, în numele Regelui Mihai I, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia.

Un articol de Petre Ivan|24 octombrie 2014

La ceremonia organizată în Holul de Onoare al Castelului Peleş, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I (pe 25 octombrie), principesa moştenitoare Margareta a decorat în numele tatălui său 14 personalităţi, dar şi o serie de instituţii.

Printre personalităţile care au fost decorate s-au aflat actriţele Draga Olteanu Matei şi Tamara Buciuceanu şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al Televiziunii Române, care au primit Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer, şi interpretele de muzică populară Sofia Vicoveanca şi Maria Ciobanu, cărora le-au fost înmânate însemnele Ordinului Coroana României în grad de Cavaler.

Regele Mihai împlineşte 93 de ani pe 25 octombrie

Ceremonia de la Castelul Peleş face parte dintr-o serie mai largă de evenimente organizate de Casa Regală cu ocazia aniversării Regelui Mihai, dar manifestările se vor desfăşura în absenţa acestuia.

Sâmbătă, chiar în ziua în care Regele Mihai va împlini vârsta de 93 de ani, la Ateneul Român va avea loc un concert de gală care va fi susţinut de Alexandra Dăriescu, prima pianistă română care a urcat pe scena Royal Albert Hall.

Alături de Alexandra Dăriescu, pe scena Ateneului Român, va urca, începând cu ora 18.00, Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Acest concert, ajuns la a şaptea ediţie, va fi unul caritabil, iar fondurile obţinute în urma evenimentului vor fi folosite pentru sprijinirea tinerilor artişti beneficiari ai programelor fundaţiei.

Cu această ocazie, în foaierul Ateneului Român, vor fi organizate standuri de carte regală care vor cuprinde titluri precum „Anul Regelui”, „Maşinile Regelui”, „Muzica Regelui”, „Jubileul Regelui” şi „Lumea Regelui” apărute, în decursul anilor, la Curtea Veche Publishing şi la Editura Polirom.

La concert vor lua parte principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.

Foto: Draga Olteanu Matei, Tamara Buciuceanu şi Regele Mihai – wikipedia, cinemagia

23
/09
/16

Filmul laureatului premiului Oscar, Ron Howard, Inferno, va deschide cea de-a patra ediție a Dracula Film Festival, care va avea loc anul acesta în perioada 12 – 16 octombrie, la Brașov. Inferno( SUA, 2016), thrillerul bazat pe romanul cu același nume al lui Dan Brown, îi are ca protagoniști pe Tom Hanks, Felicity Jones, iar într-un rol secundar apare celebra actriță româncă Ana Ularu.

23
/09
/16

În avanpremiera deschiderii stagiunii 2016-2017 a Orchestrelor și Corurilor Radio România, pe 7 octombrie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio din București, Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură prezintă Gala Aniversară „LEONTINA VĂDUVA 30”.

23
/09
/16

“Ţin minte şi acum prima cronică a filmului „Reconstituirea", semnată de Ecaterina Oproiu. Se numea «George Mihăiţă, un tânăr cu adolescenţa întârziată». N-am rămas tânăr, dar am rămas cu adolescenţa întârziată. Ca dovadă că, iată, am reuşit să studiez, într-un fel, fenomenul adolescentin prin ceea ce am făcut, să mă apropii şi să respir, de multe ori, ca un adolescent.” - George Mihăiţă. Îndrăgitul actor împlineşte astăzi 68 de ani.

23
/09
/16

Astăzi intra în cinematografele româneşti mult aşteptatul thriler al lui Bogdan Mirică, “Câini”, laureat la Cannes cu trofeul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard, noul film al lui Antoine Fuqua, “The Magnificent Seven / Cei Şapte Magnifici” , animaţia “Storks/Berzele şi producţie istorică “Birkebeinerne/Ultimul Rege”, propunerea Norvegiei la Premiile Oscar 2017.

23
/09
/16

Laureați ai premiilor Nobel s-au reunit în Statele Unite la cea de-a 26-a ceremonie a premiilor ''anti-Nobel'', pentru a răsplăti cele mai absurde, ciudate și curioase cercetări ale anului. Este sexualitatea unui șobolan afectată de pantaloni? Poate un om trăi ca o capră? Au pietrele personalitate? În fiecare an, comitetul "Ig Nobel Prizes" acordă aceste premii pentru cercetări ''care fac oamenii mai întâi să râdă, apoi să reflecteze''

23
/09
/16

Se protestează în contra imunității înțeleasă ca privilegiu absolut. E o seară importantă în fața Senatului României. Las protestul și fug, cu inima strânsă, către cinematograf. La cinema e filmul “Câini”. Am citit niștre cronici de specialitate și m-am îngrozit: acesta e un thriller și o să mă sperie rău. N-a fost cazul.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

22
/09
/16

SCRISORI CĂTRE CEI DIN CĂRȚI Iată, Frida, îți scriu această scrisoare, prima dintr-un șir de scrisori către cei din cărți, și nu mă aștept să-mi răspunzi...

22
/09
/16

Festivalul Național de Teatru din București (FNT) se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis. Este singurul eveniment dedicat teatrului care, anul acesta, se bucura de acest privilegiu.

22
/09
/16

În această seară, de la ora 19.00, a Librăria Humanitas de la Cişmigiu, iubitorii de carte sunt aşteptaţi la lansarea cărţii „Drum întrerupt. De la Porţile de Fier până la Muntele Athos“ de Patrick Leigh Fermor. La eveniment vor vorbi istoricul Georgeta Filitti, criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu şi prof. univ. Mihaela Irimia, specialist în literatură şi cultură britanică.

21
/09
/16

Povestea cântărețului de tangouri din perioada interbelică, recunoscut internațional, care a cântat alături de Edith Piaf, în Franța. După ce a ajuns pe lista neagră în România, Jean Moscopol a emigrat în America.