Dragos Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol vin la Nocturne
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragos-bucur-dorian-boguta-si-alexandru-papadopol-vin-la-nocturne/

Marina Constantinescu îi aşteaptă pe telespectatori la o nouă discuţie despre film azi, de la ora 24.00, cu Dragos Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol la emisiunea Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi online.

Un articol de Andrada Văsii|25 noiembrie 2013

Marina Constantinescu îi aşteaptă pe telespectatori la o nouă discuţie despre film azi, de la ora 24.00, cu Dragos Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol la emisiunea Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi online.

După întâlnirea de săptămâna trecută cu tinerele Iulia Rugină (regizoarea filmului Love Building), Oana Răsuceanu şi Ana Agopian (scenariste), discuţia cu generaţia tânără a filmului românesc continuă, în studioul TVR, cu actorii Dorian Boguţă, Dragos Bucur şi Alexandru Papadopol.

Dorian Boguţă, Dragos Bucur şi Alexandru Papadopol interpretează în „Love Building“ rolurile a trei antrenori de „dragoste”, aflaţi într-un cantonament de o săptămână, ocazie cu care cuplurile ajunse pe marginea prăpastiei încearcă să se regăsească. Să-şi aducă aminte de ce  s-au îndrăgostit, ce le-a plăcut iniţial unii la alţii, să surmonteze probleme ca rutina, minciuna, trădarea, indiferenţa.

Cei trei antrenori, terapeuţi, pun cuplurile în faţa unor „probe” menite să reaprindă flacăra iubirii. Nimic complicat, lucruri foarte simple pe care, de cele mai multe ori, uităm să ni le amintim şi să le ţinem vii într-o relaţie de dragoste. Telespectatorii pot lua lecţii pentru acasă din această poveste, pentru că nimeni nu este scutit de pericolele care pândesc dragostea.

Povestea unui film cu Dragos Bucur

Despre un film prost şi un film bun. Despre Love Building sau cum să construieşti, să repari şi să ierţi. Din dragoste. Despre proiectul actoriedefilm.ro, iniţiat de cei trei invitaţi ai Marinei Constantinescu, aflaţi amănunte în ediţia de azi, de la ora 24.00, a emisiunii Nocturne.

Noul sezon al emisiunii Nocturne a început pe 7 octombrie cu un invitat special: Ioan Holender. Apoi, lumea filmului a fost descifrată cadru cu cadru de: operatorul Vivi Drăgan Vasile, regizorul Cristi Puiu, criticul de film Mihai Chirilov, producătorul de film Ada Solomon, „vocea filmelor” Irina Margareta Nistor, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian şi regizoarea de film Iulia Rugină.

Dragos Bucur

Dragos Bucur, în platoul emisiunii „Nocturne“

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.

Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile.”

Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Foto credit: TVR 1, Dragos Bucur

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.