Dragoș Bucur, sarcastic după un articol „superamuzant” marca Times New Roman
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragos-bucur-sarcastic-dupa-un-articol-superamuzant-marca-times-new-roman/

Actorul Dragoş Bucur a reacţionat pe pagina sa de facebook după un articol Times New Roman, intitulat „Ţeapă pe internet! Un român a comandat un detector de metale şi curierul i-a adus un ţigan” care ironiza etnia roma. „E ok articolul ăsta pentru că este un pamflet scris de români verzi din popor, nu de nenorociţii de francezi de la Charlie!”, spune ironic Dragos Bucur în debutul postării sale, pe care o puteţi citi integral mai jos.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2018

„E ok articolul asta pentru ca este un pamflet scris de romani verzi din popor, nu de nenorocitii de francezi de la Charlie! Si oricum nu e vorba de vreo campioana, asa ca e voie. Sau nu…

Am o fetita de etnie roma care, din fericire, inca nu are fb si abia invata sa citeasca, asa ca am timp sa pregatesc explicatiile pentru momentul cand astfel de articole superamuzante vor intra in mod constat in feed-ul vietii ei.

De ce cacat a trebuit sa se nasca cu pielea inchisa la culoare, nu putea sa fie si ea blonda cu ochi albastri? Multumesc #Timesnewroman, articolul asta este un fel de antrenor personal (gratis si gratuit) pentru ceea ce o asteapta pe India Roxana in tara asta plina de cititorii vostri plin de umor.

Fara pic de respect, Dragos Bucur”

Articolul incriminat, aici.

Foto: Times New Roman

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.