Duminică, 15 mai, petrecem împreună la Apollo111 Ziua Superscrieri!
https://www.ziarulmetropolis.ro/duminica-15-mai-petrecem-impreuna-la-apollo111-ziua-superscrieri/

O zi dedicată comunităţii jurnaliştilor din România, în care încercăm să ne cunoaştem mai bine, să ne aflăm problemele şi să găsim împreună cele mai bune soluţii.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2022

Invitatul special de anul acesta este Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Dacă nu ați făcut-o încă, vă puteți înscrie folosind linkul de mai jos:

https://www.eventbrite.com/e/ziua-superscrieri-registration-331888586697

Ziua va începe cu proiecția filmului ”Spotlight”, premiat cu 2 Premii Oscar (și alte 4 nominalizări) în 2016, care are la bază condusă de Walter Robinson în diviziunea de investigații Spotlight a ziarului Boston Globe, privind ascunderea sistematică de către Biserica Catolică a numeroase acte de pedofilie comise de peste 70 de preoţi ai săi. Investigația a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service. Va continua cu o dezbatere despre importanța presei locale și regionale, la care vor participa jurnaliști din Oradea, Cluj Napoca, Constanța. Ziua Superscrieri se încheie cu un masterclass susținut de Walter Robinson.

PROGRAMUL ZILEI
12:00 – 14:30 – Vizionarea filmului ”Spotlight”
14:30 – 15:00 – coffee break
15:00 – 16:15 – Despre importanța presei locale – dezbatere moderată de Vlad Tăușance, manager de dezvoltare Fundația Friends for Friends.
Participă:
* Cristina Lupu – directoare executivă Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
* Cristian Leonte – jurnalist co-fondator Info Sud-Est
* Codruța Simina – jurnalistă Misreport / președintă APPC (Asociația Profesioniștilor din Presa – Cluj)
* Florin Ciucaș – redactor-șef Bihoreanul
16:15 – 16:45 – coffee break
16:45 – 18:15- Masterclass Walter Robinson

 

23
/03
/22

„Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton este considerată una dintre cele mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemul putinist instaurat la Kremlin. Cartea este disponibilă acum și în limba română, la Editura Litera.

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?