EA – The Entrepreneurship Academy lansează podcastul despre antreprenoriat, „In the LEAD”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ea-the-entrepreneurship-academy-lanseaza-podcastul-despre-antreprenoriat-in-the-lead/

The Entrepreneurship Academy lansează „In the LEAD”, un podcast inspiraţional, cu oameni de business, de ascultat de către toţi cei care s-au întrebat, măcar o dată, dacă antreprenoriatul este sau nu pentru ei.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2022

Gazda podcastului este Alexandru Ghiță, Președinte EA – The Entrepreneurship Academy, și poate fi găsit atât în format audio, cât și video, pe canalele specifice de streaming: YouTube, Spotify, Anchor.

Primele trei episoade îi au ca invitați pe Edy Chereji – Director de Comunicare și Marketing al Untold și Neversea, Cristian Dascălu – antreprenor, vlogger, programator și George Moroianu – fondator Flip.ro și absolvent al EA – The Entrepreneurship Academy.

  • „Pare că viața e prea scurtă și că ai prea multe oportunități ca să stai degeaba și să faci lucruri mărunte”, consideră George Moroianu, absolvent al EA și fondator Flip.ro, business evaluat la 14 milioane euro în 2021;
  • „Ajungi extrem de rapid să fii chiar tu principalul blocaj în business”, spune Cristian Dascălu, antreprenor, vlogger și programator;
  • „Pentru noi, cea mai mare provocare a fost aceea de a nu cădea pradă miilor de idei pe care le aveam”, declară Edy Chereji, Director de Comunicare și Marketing al Untold și Neversea.

În cadrul podcastului aflăm cine sunt oamenii din generația nouă de business și cum au ajuns ei de la idee la succes. Sunt povești care inspiră, istorii personale și multe „tips and tricks”. Invitații își amintesc care au fost primele lor încercări de antreprenoriat, dar și lecțiile învățate ori filozofiile de business care îi ghidează acum, după ani de muncă. Printre toate întrebările despre antreprenoriat, se regăsesc și întrebări personale, care ajută ascultătorul să-și facă o imagine de ansamblu despre invitat și parcursul lui în viață.

„Sunt multe idei preconcepute despre antreprenoriat și tot atât de mulți oameni, tineri mai ales, care vor să meargă în direcția asta, însă își pun singuri foarte multe bariere. Așa am gândit acest podcast – vrem să le venim în întâmpinare printr-un singur click, să le punem la dispoziție o oră de conversație în care să înțeleagă pe bune ce înseamnă un business, cum a fost construit încă de la început, care au fost provocările, dar și momentele de împlinire. Și cine să povestească despre asta dacă nu unii dintre cei mai cunoscuți antreprenori din țară, de la care avem atât de multe de învățat? Căutăm să avem invitați cât mai diferiți, din domenii diverse, care să inspire cât mai multe povești de succes în business. Visul nostru este ca, în câțiva ani, să înregistrăm un episod chiar cu unul dintre ascultătorii noștri, care acum nu știe încotro să o apuce” spune Alexandru Ghiță, Președinte EA – The Entrepreneurship Academy.

Podcastul „In the LEAD” are o frecvență bilunară și poate fi ascultat pe: Youtube, Spotify, Anchor.

Despre EA – The Entrepreneurship Academy

Este singura facultate antreprenorială din România, unde studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Facultatea funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/ Stichting Schoolvision, după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări. Facultatea este acreditată internațional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda. Diploma pe care studenții o obțin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree – Business Administration in Entrepreneurship şi poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educaţiei.

Curricula EA -The Entrepreneurship Academy are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen acum mai bine de 20 de ani. Team Academy continuă să fie inovatoare ca metodologie și să facă parte dintr-o avangardă a universităților internaționale care oferă o astfel de diplomă și specializare. În momentul de față, există centre și universități având la bază metodologia Team Academy în Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru. Mai multe informații găsiți pe site: https://www.entrepreneurship-academy.ro/

 

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.