Editura Institutului Cultural Român va fi reorganizată
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-institutului-cultural-roman-va-fi-reorganizata/

Institutul Cultural Român a anunţat reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei şi acordarea de sprijin financiar şi logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii. Aceasta se va realiza prin mărirea producţiei editoriale (efectiv de lucrări şi tiraje); aplicarea unui sistem flexibil de finanţare, combinând contribuţii ale ICR şi resurse ale autorilor şi sponsorilor, […]

Un articol de Andrada Văsii|14 ianuarie 2013

Institutul Cultural Român a anunţat reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei şi acordarea de sprijin financiar şi logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii.

Aceasta se va realiza prin mărirea producţiei editoriale (efectiv de lucrări şi tiraje); aplicarea unui sistem flexibil de finanţare, combinând contribuţii ale ICR şi resurse ale autorilor şi sponsorilor, resurse publice şi resurse private; extinderea cooperări cu edituri din spaţiul Uniunii Europene şi cu edituri din alte ţări şi tipărirea pe scară sporită de traduceri de scrieri ale autorilor din România.

În ceea ce priveşte editările de scrieri ale autorilor români pe care le realizează Editura ICR este nevoie de schimbări şi de asigurarea unui loc aparte următoarelor serii: „Historica” – publicaţii originale despre istoria ţării; „Argumente” – publicaţii din filosofie, sociologie, ştiinţe, teologie, economie etc. care abordează fenomene ale contemporaneităţii; „Interviuri” – publicaţii ce conţin interviuri cu personalităţi de prim plan ale culturii române.

De asemenea, vor fi înfiinţate seriile „Dialoguri culturale” – publicaţii din sfera dialogului cultural şi intercultural şi „Restituiri” – publicaţii de manuscrise inedite ale autorilor români.

Sursa: Agerpres

31
/10
/13

O carieră eșuată de pianist concertist renaște în câteva luni, după ce artista se gândește la o strategie de business și postează câteva înregistrări pe YouTube, care ajung să aibă milioane de vizualizări. Este povestea Valentinei Lisitsa, care va concerta săptămâna viitoare la Ateneul Român.

30
/10
/13

Ansamblul Musica Viva (Andreea Butnaru - pian, Andrei Theodoru - clarinet și Florin Mitrea - violoncel) susţine miercuri, 6 noiembrie, de la ora 19.00, un recital la Sala Radio. Spectacolul va fi ca o invitaţie imaginară la dans, pe acordurile pasionale specifice tangourilor lui Astor Piazzolla.

30
/10
/13

Tradiţionalele cursuri de măiestrie artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco între o ediţie şi alta a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée“ fac obiectul a patru emisiuni care vor fi difuzate în zilele de sâmbătă ale lunii noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 2.

30
/10
/13

„Eu cu cine mă mărit?“, se întreabă Eva din spectacolul „Matrimoniale“ de la Teatrul Nottara şi tot ea oferă răspunsul! Piesa scrisă de Lia Bugnar şi regizată de Diana Lupescu a avut premiera naţională în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, în secţiunea „crize”.

30
/10
/13

Premiat cu Palme d’Or la Cannes, „Adele: Capitolele 1 şi 2”, în regia franco-tunisianului Abdellatif Kechiche, este un film intens despre maturizarea sentimentală şi sexuală a unei adolescente, dar, mai ales, un portret al feminităţii şi al iubirii, dublat de un elogiu al senzualităţii.

30
/10
/13

Între 31 octombrie și 3 noiembrie, patru dintre cele mai bune spectacole care au făcut parte din programul Undercloud, Festivalul de Teatru Independent, vor putea fi revăzute la Muzeul Național al Țăranului Român, în Best of Undercloud.