Editura Institutului Cultural Român va fi reorganizată
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-institutului-cultural-roman-va-fi-reorganizata/

Institutul Cultural Român a anunţat reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei şi acordarea de sprijin financiar şi logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii. Aceasta se va realiza prin mărirea producţiei editoriale (efectiv de lucrări şi tiraje); aplicarea unui sistem flexibil de finanţare, combinând contribuţii ale ICR şi resurse ale autorilor şi sponsorilor, […]

Un articol de Andrada Văsii|14 ianuarie 2013

Institutul Cultural Român a anunţat reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei şi acordarea de sprijin financiar şi logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii.

Aceasta se va realiza prin mărirea producţiei editoriale (efectiv de lucrări şi tiraje); aplicarea unui sistem flexibil de finanţare, combinând contribuţii ale ICR şi resurse ale autorilor şi sponsorilor, resurse publice şi resurse private; extinderea cooperări cu edituri din spaţiul Uniunii Europene şi cu edituri din alte ţări şi tipărirea pe scară sporită de traduceri de scrieri ale autorilor din România.

În ceea ce priveşte editările de scrieri ale autorilor români pe care le realizează Editura ICR este nevoie de schimbări şi de asigurarea unui loc aparte următoarelor serii: „Historica” – publicaţii originale despre istoria ţării; „Argumente” – publicaţii din filosofie, sociologie, ştiinţe, teologie, economie etc. care abordează fenomene ale contemporaneităţii; „Interviuri” – publicaţii ce conţin interviuri cu personalităţi de prim plan ale culturii române.

De asemenea, vor fi înfiinţate seriile „Dialoguri culturale” – publicaţii din sfera dialogului cultural şi intercultural şi „Restituiri” – publicaţii de manuscrise inedite ale autorilor români.

Sursa: Agerpres

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".