Editura Nemi a dat startul campaniei „Citește-i zilnic copilului tău!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-nemi-a-dat-startul-campaniei-citeste-i-zilnic-copilului-tau/

Imprintul de cărţi pentru copii Nemi susţine apropierea copiilor de cărţi prin implicarea părinţilor şi oferă inspiraţie şi instrumente pentru dezvoltarea relaţiei părinte – carte – copil.

Un articol de Liliana Matei|14 aprilie 2022

Campania Citește-i zilnic copilului tău! îndeamnă părinții la citit alături de copii, în orice moment al zilei, din dorința de a-i încuraja și inspira. Campania își dorește să întărească rolul familiei în împrietenirea copiilor cu cărțile și să transforme lectura într-un obicei pe care să-l facă cu și din dragoste pentru povești.

Citește-i zilnic copilului tău! este despre inspirație și motivație. De-a lungul anului, vor fi organizate evenimente, vor fi postate articole și poze, toate cu scopul de a introduce cititul la cât mai mulți copii, indiferent de vârstă.

Prin poveștile Nemi și prin vocile ambasadorilor noștri – părinți și cititori de cursă lungă – ne dorim să ne facem auziți, să vă inspirăm și să trimitem mesajul campaniei mai departe: Împrieteniți copiii cu cărțile, citiți-le cu voce tare, creați ritualuri și petreceți timp împreună.

Studiile arată că din ce în ce mai mulți părinți le citesc cu voce tare copiilor, având momente speciale împreună, experiența în sine fiind un parteneriat, dar și un obicei, în care atenția copiilor este 100% concentrată pe cărți și pe vocea părinților.

„Cititul cu voce tare este unul dintre cele mai prețioase cadouri pe care un părinte sau un îngrijitor le poate oferi copiilor lor, iar astăzi și în fiecare zi încurajăm familiile să găsească o carte grozavă, să citească împreună cu voce tare și să descopere cât de distractivă și plină de satisfacție se simte lectura.” (Maggie McGuire, vicepreședinte Scholastic Kids and Parents Channels)

Cititul cu voce tare le aduce copiilor numeroase beneficii, îmbunătățindu-le valoric viața. Iată câteva dintre beneficii:

  • Dezvoltare cognitivă

Când începeți să le citiți copiilor cu voce tare, le deschideți mintea pentru lumea din jur, îi ajutați să găsească un sens pentru ce văd, aud și simt.

  • Îmbogățirea vocabularului

Cititul zilnic, începând din copilărie, ajută la dobândirea și îmbogățirea limbajului, la dezvoltarea abilităților de comunicare, sociale și cele de literație.

  • Pregătirea copiilor pentru școală

Prin lectură le oferim copiilor șansa de a-și extinde vocabularul prin învățarea a noi cuvinte, îmbunătățind astfel abilitățile de ascultare și atenție.

  • Dezvoltă o conexiune cu copiii

Prin cititul cu voce tare, aveți ocazia de a crea un ritual, un moment special pe care cei mici să-l aștepte cu nerăbdare.

  • Sporește concentrarea și disciplina

Dacă le citiți copiilor conștient, zi de zi, de la 10 minute și până la ore întregi, îi ajutați să aibă o concentrare și o disciplină mai bună, să stea cuminți și răbdători.

  • Stimulează imaginația și creativitatea

Cititul cu voce tare îi ajută pe copii să-și folosească imaginația astfel încât să exploreze oameni, locuri, timpuri și evenimente dincolo de propriile experiențe.

  • Cultivă dragostea pentru lectură

De fiecare dată când le citiți le insuflați o iubire pentru lectură și tot ce ține de cărți și povești, care nu îi va părăsi tot restul vieții.

„Cititul cu voce tare este o prescripție pentru o viață de succes, dar și o doză de bunăstare profundă pentru familie.” (Pam Allyn, Senior Vice President, Innovation & Development, Scholastic Education)

Selecția Nemi are pe de o parte rolul de a trezi dragostea pentru literatură în copiii de toate vârstele, iar pe de altă parte își propune să educe, textual și vizual, prin cărți care aduc în prim-plan atât povești cuceritoare, cât și ilustratori de prim rang. Colecțiile Nemi se adresează copiilor de la 0 la 12 ani și cuprind atât cărți ilustrate, cărți de ficțiune, cât și non-ficțiune ce urmăresc să întregească educația celor mici.

Pentru copii, lectura este un element definitoriu în dezvoltarea lor și ar trebui să fie pe lista de to do în fiecare zi. O interacțiune care poate transforma o oră aparent obișnuită pentru părinți într-o amintire extrem de personală pentru copii. O amintire care îi ajută să gândească, să simtă și să adauge un strop de curiozitate în viața lor. Fiindcă niciodată nu e prea devreme să împrietenim copiii cu cărțile și să le citim. Începeți să le citiți cu voce tare chiar acum!

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.

18
/04
/22

București, 15 aprilie 2022 – Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

17
/04
/22

După succesul internațional al romanelor „Tatuatorul de la Auschwitz”, vândut în peste 7 milioane de exemplare, și „Călătoria Cilkăi”, Heather Morris a primit invitația să meargă în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau.

13
/04
/22

Nominalizat la prestigiosul Man Booker Prize, „Lumea în flăcări” de  Siri Hustvedt, recent apărut la Editura Polirom, este un roman magistral pe tema percepţiei, prejudecăţilor, dorinţei şi luptei unei femei pentru afirmarea în conştiinţa publică.

11
/04
/22

Editura Polirom anunță apariția unui titlu-eveniment în cadrul prestigioasei sale colecții de traduceri din literatura universală, „Biblioteca Polirom”: „Poemele posibile. Antologie (1966-1975)” de José Saramago, traducere din limba portugheză și note de Simina Popa, volum publicat cu prilejul centenarului nașterii marelui scriitor portughez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură (1998).

07
/04
/22

Joi, 7 aprilie, ora 19.30 Editura Humanitas Fiction vă așteaptă în Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) pentru lansarea romanului Ultimii cai din stepă de Maja Lunde recent apărut în traducerea Ivonei Berceanu în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, un nou roman care face parte, alături de bestsellerurile internaționale Istoria albinelor și Istoria apelor, din tetralogia schimbărilor climatice.

06
/04
/22

Odată cu începerea războiului, oamenii și companiile s-au unit pentru a face bine. Donațiile au fost făcute atât în mod direct, cât și prin SMS, în social media ori pe site-urile asociațiilor. Însă există un loc unde, de peste 8 ani, cei care vor să facă fapte bune se întâlnesc cu cei care au nevoie de ajutor.

30
/03
/22

La editura Humanitas Fiction va apărea în curând romanul „Așteptări” de Anna Hope. Aceasta este cea de-a doua carte a autoarei publicată în România, după bestsellerul „Sala de bal”.

23
/03
/22

„Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton este considerată una dintre cele mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemul putinist instaurat la Kremlin. Cartea este disponibilă acum și în limba română, la Editura Litera.