Editura Paladin va lansa o ediție aniversară a romanului ,,Fahrenheit 451”
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-paladin-va-lansa-o-editie-aniversara-a-romanului-fahrenheit-451/

Editura Paladin organizează sâmbătă, 23 martie, în spaţiul de evenimente al târgului de carte science-fiction şi fantasy Final Frontier (TeCaFi, Str. Doamnei nr. 9).

Un articol de Andrada Văsii|20 martie 2013

Editura Paladin organizează sâmbătă, 23 martie, în spaţiul de evenimente al târgului de carte science-fiction şi fantasy Final Frontier (TeCaFi, Str. Doamnei nr. 9). Cu acest prilej ca avea loc lansarea volumului Fahrenheit 451, de Ray Bradbury.

La 60 de ani de la publicarea ediţiei originale şi la 50 de ani de la apariţia primei ediţii în limba română, Editura Paladin vă invită să vă bucuraţi de traducerea lui Petre Solomon, disponibilă la doar 25,9 lei timp de 259 de zile.

Fahrenheit 451 face parte din aceeaşi familie cu romanele 1984 al lui George Orwell şi Povestea cameristei al lui Margaret Atwood. Toate trei atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de un sistem totalitar. În plus, distopia creată de Bradbury evidenţiază efectul pe care îl au evoluţia tehnologică, societatea de consum şi televiziunea asupra lumii moderne. Iar arderea cărţilor este o metaforă a pierderii identităţii omului.

Pentru mulţi, (re)citirea romanului va fi o surpriză. Iar înţelesul pe care elementele din viaţa noastră de zi cu zi îl vor da unor secvenţe considerate, până în urmă cu câţiva ani, doar elemente de recuzită va fi adevărata revelaţie a acestei capodopere a literaturii secolului XX.

Pentru că… în 2013 se împlinesc 60 de ani de la apariţia ediţiei originale şi 50 de ani de la apariţia primei ediţii în limba română. Pentru că Fahrenheit 451 este unul dintre marile romane ale lumii, iar acolo, la vârf, nu mai există graniţe între gen şi mainstream. (Michael Haulică)

Ray Bradbury (1920-2012) a fost un scriitor american care a debutat în 1941, în Super Science Stories. În 1947, a publicat primul volum de povestiri, Dark Carnival, urmând apoi, în serie, cărţile pe care l-au făcut pe Ray Bradbury o legendă a literaturii americane (nu numai SF): Cronici marţiene, Omul ilustrat, Fahrenheit 451. A primit puţine premii – un Locus, un Prometheus şi un Retro Hugo –, dar numărul lor este întrecut de premiile şi titlurile care i-au fost acordate pentru întreaga carieră.

 

Credit foto: Telegraph.co.uk

07
/05
/13

CRONICĂ DE CARTE Apărut la Editura All, în colecţia Strada Ficţiunii, romanul „Factorul groazei“, de Robert Harris, are la bază o întâmplare reală – prăbuşirea Bursei din New York în 6 mai 2010, în contextul crizei datoriilor suverane din Grecia

26
/04
/13

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc o nouă seară japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Evenimentul a fost dedicat scriitorului Yasushi Inoue şi lansării nuvelei „Puşca de vânătoare“ în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu la Editura Humanitas Fiction.

26
/04
/13

Gala Bun de Tipar şi-a desemnat câştigătorii în cadrul celei de-a doua ediţii, joi, 25 aprilie, în Aula Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Filip Florian, Ion Ianoşi şi Lucian Boia s-au numărat printre cei premiaţi

24
/04
/13

CRONICĂ DE CARTE „Puşca de vânătoare“, de Yasushi Inoue, este o nuvelă diafană, de o sensibilitate translucidă, prin care discernem cele mai diverse nuanţe ale iubirii. Stilul suav, îngreunat cu o tristeţe aproape ireală, aminteşte de profunzimea psihologică a nuvelelor lui Stefan Zweig.