Elena Gheorghe se întoarce la copilărie cu animaţia ,,Crăiasa Zăpezii 4: Ţinutul Oglinzilor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-gheorghe-se-intoarce-la-copilarie-cu-animatia-craiasa-zapezii-4-tinutul-oglinzilor/

Artista Elena Gheorghe schimbă din nou scena cu marele ecran, din 11 ianuarie, când revine cu entuziasm pentru a patra oara în interpretarea adorabilului personaj Gerda din animaţia fenomen ,,Crăiasa Zăpezii 4: Ţinutul Oglinzilor”.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2019

De la debutul său în dublajul de animaţie în anul 2015 în interpretarea micuţei Gerda din ,,Crăiasa Zăpezii”, Elena Gheorghe declară în prezent că s-a ataşat foarte mult atât de personaj, cât şi de animaţia de succes a cărei vizionări alături de familie reprezintă de fiecare dată un motiv de bucurie.

,,Îmi place la nebunie să îmi împrumut vocea unui personaj de desen animat, pentru că este ca şi cum te-ai întoarce în copilărie şi ai putea să-ţi dai frâu liber imaginaţiei. Este o reală plăcere să o dublez pentru a patra oară pe Gerda, de care deja consider că mă leagă o relaţie specială. Pentru mine a devenit deja o tradiţie vizionarea acestei animaţii alături de familia mea. În fiecare iarnă suntem prezenţi cu mic, cu mare, la cinematograf, curioşi de noile aventuri ale Gerdei.”, a concluzionat Elena Gheorghe.

De această dată fanii animaţiei ,,Crăiasa Zăpezii 4: Ţinutul Oglinzilor” vor avea ocazia să-l revadă pe Regele Harald, în momentul în care decide să interzică utilizarea magiei pe ţinutul său. Singura care poate remedia situaţia şi păstra farmecul magiei este eroina Gerda. Ea îl va învăţa pe rege că cea mai mare putere nu este magia, ci credinţa în prietenie şi îngăduinţă. În cel mai nou film din serie, Gerda îi ajută pe troli, pe piraţi şi chiar pe Crăiasa Zăpezii.

Un film distribuit de Vertical Entertainment din 11 ianuarie în cinematografele din ţară, în varianta 3D, dublată în limba română.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.