Elena Mindru şi Cătălin Milea: o seară de jazz şi două concerte
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-mindru-si-catalin-milea-o-seara-de-jazz-si-doua-concerte/

Vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 20:00, scena ArCub din Bucureşti găzduieşte două proiecte de jazz care aduc laolaltă artişti români şi străini, dar şi sonorităţi vechi şi noi: Elena Mindru Q-tet feat. Tuomas J. Turunen şi Cătălin Milea Hammond Trip.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2014

Vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 20:00, scena ArCub din Bucureşti găzduiește două proiecte de jazz care aduc laolaltă artiști români și străini, dar și sonorități vechi și noi: Elena Mindru Q-tet feat. Tuomas J. Turunen și Cătălin Milea Hammond Trip.

După terminarea concertelor seara va continua în spiritul improvizaţiei, cu un Jam Session Party în foaierul Sălii Arcub. Jazz Compas Live înseamnă sesiuni lunare extraordinare de concerte, conferinţe, workshopuri, audiţii şi întâlniri cu artişti români şi străini.

Elena Mîndru este câştigătoare a două premii la prestigioasa competiţie de la Montreux, acolo unde a cucerit cu prezenţa şi muzicalitatea ei atât publicul cât şi juriul prezidat de Quincy Jones, celebrul jazzman, compozitor şi aranjor, producător aflat în spatele carierei unor staruri precum Michael Jackson sau Frank Sinatra.

În prezent stabilită în Finlanda, la Helsinki, experienţele muzicale ale Elenei încep cu studiul pianului şi al viorii încă din copilărie, studii de compoziţie la Cluj, oraşul ei natal, apoi la Arhus, Stockholm şi Helsinki.

Aici începe colaborarea cu pianistul Tuomas Juhani Turunen, invitatul din Finlanda al quartetului.

Elena Mindru

Elena Mîndru, câştigătoare a două premii la Montreux

Cătălin Milea „Hammond Trip” este condus de saxofonistul Cătălin Milea, probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generaţiei sale. Stabilit în Olanda, muzicianul este inspirat din întâlnirea şi colaborările cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz.

Colaborarea sa cu organistul Adi Stoenescu şi bateristul Tavi Scurtu pune bazele unui grup ce urmează o direcţie proprie în încercarea de a descoperi sonorități noi ale orgii Hammond – instrument devenit celebru sub mâna lui Joey De Francesco, Jimmy Smith sau Larry Goldings.

Elena Mindru

Cătălin Milea „Hammond Trip”, al doilea grup al serii de jazz de pe scena ArCub

O călătorie în care Cătălin Milea Hammond Trip aduce un amalgam de jazz, funk, rock, muzică spectrală, noise, serialism, pentru a străbate teritoriile unei muzici neimaginate încă.

Accesul publicului în sală se va face începând cu orele 19:30, iar concertele încep la ora 20:00 respectiv 21:00.

Foto cu Elena Mindru Q-tet feat. Tuomas J. Turunen şi Cătălin Milea Hammond Trip – elenamindru.ro şi jazzcompas.com

22
/03
/21

Ați ascultat vreodată un concert pentru flaut, harpă și orchestră? O alăturare sonoră deosebită, sub semnătura genialului Mozart, este ceea ce vă propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciați muzicieni români: dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, flautistul MATEI IOACHIMESCU și harpista MARIA BÎLDEA - alături de Orchestra de Cameră Radio.

19
/03
/21

OAMENII MUZICII Ați auzit de musical-urile Cats, Jesus Christ Superstar, Schoolf of Rock și mai ales The Phantom of the Opera? Sau hit-ul din filmul Evita, Don’t Cry for Me Argentina? Acestea și multe altele, sunt produsul minții „fabricii de hit-uri” numite Andrew Lloyd Webber. Următoarea sa premieră va fi anul acesta.

19
/03
/21

A cincea zi a festivalului Classix a fost încheiată cu concertul extraordinar „Classix in Perpetuum”, susținut de artistul emergent Alexander Krichel în sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași. Pianistul german este cunoscut pentru interpretările sale captivante ale celor mai exigente opus-uri ale repertoriului pianistic.

12
/03
/21

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) a anunțat cei 9 artiști europeni care vor intra în finala HEMI Music Awards 2021. România va fi reprezentată de Lucia, care a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i până acum peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube și fani din toată lumea.

10
/03
/21

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 4700 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru toți participanții.

10
/03
/21

O conferință moderată de Gonzalo Pérez Chamorro, editor al revistei RITMO, o prestigioasă publicație spaniolă de muzică, și fragmente din filmul documentar „Grădina lui Celibidache" (1997), regia Serge Ioan Celebidachi, vor marca în Spania împlinirea a 25 de ani de la dispariția dirijorului român Sergiu Celibidache, un artist cu totul excepțional, considerat unul dintre marii muzicieni ai secolului XX.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.