Elena, prima prinţesă latino din istoria Disney
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-prima-printesa-latino-din-istoria-disney/

Disney a prezentat-o pe prinţesa Elena din Avalor, prima prinţesă latino din istoria grupului, care va fi vedeta unui nou serial animat difuzat de postul de televiziune Disney Junior.

Un articol de Petre Ivan|2 februarie 2015

Prinţesa Elena va debuta pe micile ecrane în 2016, într-un episod din serialul „Sofia the First”, iar apoi va avea propriul serial care îi va fi dedicat în întregime.

Într-un mesaj publicat pe blogul său oficial, grupul Disney afirmă că prinţesa Elena, în vârstă de 16 ani, este „o tânără aspirantă la tron, îndrăzneaţă, iubitoare, amuzantă şi isteaţă, în regatul fictiv Avalor”.

Acel regat va fi definit prin diverse elemente care ţin de cultura şi folclorul latino.

Reprezentanţii grupului american spun că acest serial va fi difuzat în 25 de limbi în lumea întreagă şi va transmite „mesaje pozitive şi lecţii de viaţă” pentru copii şi tinerii spectatori, dar şi învăţăminte despre „autoritate, rezistenţă, diversitate, compasiune şi importanţa pe care le au familia şi tradiţiile familiale”.

În trecut, Disney a lansat pe micul ecran şi alte prinţese care nu erau caucaziene – Jasmine, prinţesa orientală care s-a îndrăgostit de eroul din „Aladin”, Pocahontas, o tânără amerindiană, dar şi Mulan, o îndrăzneaţă eroină din Asia, care a salvat China deghizându-se într-un bărbat. Însă niciuna dintre aceste prinţese nu a avut un serial care să îi fie dedicat.

Grupul Disney a făcut istorie în 2009 atunci când a lansat prima prinţesă de culoare, Tiana, în filmul animat „Prinţesa şi Broscoiul/ The Princess and the Frog”.

Foto: prinţesa Elena, Disney – facebook

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.