Emoțiile pozitive au învins frigul la Seara Semnăturilor Celebre cu Marius Manole
https://www.ziarulmetropolis.ro/emotiile-pozitive-au-invins-frigul-la-seara-semnaturilor-celebre-cu-marius-manole/

Cea de-a treia Seară a Semnăturilor Celebre, organizată în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia 2014, a strâns cel mai numeros public datorită invitatului, actorul Marius Manole.

Un articol de Judy Florescu|28 octombrie 2014

Pasajul Universității este circulat în lung și-n lat de trecători grăbiţi, dar luni, 27 octombrie, oamenii s-au oprit răbdători la coadă, pentru a lua un autograf de la actorul Marius Manole.

DSC00058Pp

Public, de toate vârstele, format din studenți, salariați, pensionari.  N-am putut fi indiferentă la comentariul unor doamne din spatele meu: „Are ochii aceia foarte expresivi. Când se uită, parcă se uită la tine.”

În cea de-a 24-a ediție a Festivalului Național de Teatru, Marius Manole a putut fi văzut în spectacolele: Fă-mi loc! de Anthony Michineau în regia lui Radu Beligan (2 reprezentații) la Godot Cafe-teatru, Lecția de violoncel de Mona Radu în regia lui Felix Alexa (2 reprezentații) la Teatrul Metropolis. El va urca pe scenă şi în Revizorul de N.V. Gogol în regia lui Felix Alexa la Sala Studio, Teatrul Național și Ivanov de A.P. Cehov în regia lui Andrei Șerban la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra..

Dintre întrebările adresate de public toate au fost despre următoarele spectacole pe care nu le-a jucat în stagiunea aceasta, de exemplu „Oscar și Tanti Roz” de la Teatrul Bulandra, despre care Marius Manole ne-a informat că este programat pe 13 noiembrie la Sala Toma Caragiu. Întrebat cu cine ar vrea să joace în următorul spectacol, actorul a răspuns „Maia Morgenstern“ și a confirmat faptul că nu se va mai relua spectacolul Inimă de câine, din cauza dispariţiei actorului Șerban Ionescu.

L-am întrebat ce părere are despre inițiativa FNT, Seara Semnăturilor Celebre, iar Marius Manole a răspuns că i se pare un lucru bun. „E un moment în care spectatorii pot lua legătura cu actorii lor preferați, pot să fie mai aproape de ei. Cine bate drumul până aici pe frigul ăsta merită un autograf cu prisosință. Să aduci artiști în mijlocul oamenilor e un lucru bun. Acum publicul pune întrebări, el este cel activ, în timp ce noi stăm și îi privim, pentru că de multe ori în sală nu-i putem vedea, din pricina reflectoarelor.”

Margareta Pîslaru_Marius_ManoleTot în Pasajul Universității, devenit FNT, pe durata festivalului, s-a aflat şi doamna Margareta Pâslaru, care ne-a vorbit despre inițierea colaborării cu Marius Manole la albumul caritabil – Actorii cântă. Este nemaipomenit când două generații de artiști își unesc forțele într-un proiect al cărui unic scop este de a face bine colegilor care s-au retras de pe scenă, proiect creat din solidaritate pentru oameni. Cei câțiva zeci de oameni aflați în Pasajul Universității s-au arătat entuziasmați să sprijine cauza celor doi artiști, prin achiziționarea albumului Actorii cântă.

23
/02
/17

Se întâmpla de Dragobete, în anul 1929. Pentru prima oară în România, miza unui concurs de frumusețe era participarea la celebrul „Miss Univers”. După desfășurarea semifinalelor, organizate pe județe, Magda Demetrescu, “orfană de doar 17 ani, adoptată şi crescută de una dintre mătuşile sale.”- potrivit presei vremii - avea să fie declarată la începutul lunii martie „Miss România”.

22
/02
/17

Cu 30.000 de bilete individuale epuizate în primele ore de la punerea în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10, în rețeaua Eventim, și un total de 34.000 de bilete epuizate în primele 24 de ore, Festivalul Internațional George Enescu a înregistrat și pentru ediția 2017 noi recorduri de vânzare. Abonamentele pentru ediția 2017, puse în vânzare pe 5 decembrie, s-au epuizat, de asemenea, într-un timp record.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.

22
/02
/17

Într-o zi de 22 februarie se năștea actrița italiană Giulietta Masina, al cărei destin a fost legat de o altă biografie celebră din lumea filmului, cea a regizorului Federico Fellini, soţul ei. Tot într-o zi de 22 februarie se năștea poetul şi fabulistul Grigore Alexandrescu, cel care va consacra în literatura română ca specii literare autonome epistola, meditaţia şi satira, și se stingea din viață Andy Warhol, unul dintre cei mai reprezentativi artişti americani ai mişcării pop.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

21
/02
/17

În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.

20
/02
/17

La împlinirea a 165 de la naşterea lui I.L. Caragiale, Casa de Producţie TVR prezintă în această seară, de la ora 20.10, la TVR2, spectacolul „Al matale, Caragiale”, în regia lui Mircea Cornişteanu. Din distribuție fac parte regretații actori Radu Beligan, Mircea Albulescu și Șerban Ionescu.

20
/02
/17

Profesorul universitar Jean-Pierre Sirois-Trahan a descoperit în arhivele Centrului Naţional al Cinematografiei din Canada un film alb-negru care l-ar reprezenta pe scriitorul francez Marcel Proust, literatul considerând că montajul este singurul existent care îl înfăţişează pe scriitor.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.