Episod de desen animat cu peste un miliard de vizionari pe YouTube
https://www.ziarulmetropolis.ro/episod-de-desen-animat-cu-peste-un-miliard-de-vizionari-pe-youtube/

Un episod din serialul de desene animate rusesc „Maşa şi Mişka”, de mare succes în toată lumea, care povesteşte aventurile unei fetiţe şi ale unui urs, a depăşit un miliard de vizionări pe YouTube. În episodul numit „Maşa-Kaşa”, fetiţa descurcăreaţă pregăteşte caşă (cereale fierte în apă sau lapte, foarte populare la micul dejun), pe care le-o oferă tuturor animalelor din pădure.

Un articol de Petre Ivan|23 decembrie 2015

Episodul a fost vizionat de 1,021 miliarde de ori pe site-ul american de când a fost postat, în 2012.

„Nu ne așteptam să avem un asemenea rezultat atât de repede”, a spus Dmitri Loveiko, coproducător al serialului, intervievat de AFP. „Sperăm ca de acum tot mai multor copii să le fie pe plac cașa”, a spus el zâmbind.

Creat în 2009 de studiourile ruse Animaccord, serialul „Masha i Medved” (Mașa și ursul), cu episoade de câte șapte-opt minute, este difuzat în rusă și multe alte limbi.

Studiourile au provocat îngrijorare în rândul părinților anunțând că vor difuza ultimul episod, dar au revenit apoi asupra deciziei și un nou episod urmează să fie lansat până la sfârșitul anului.

Cu ocazia KidScreen Summit, cel mai important salon american de programe pentru tineret, organizat la Miami în februarie 2015, „Mașa și Mișka” a primit premiul pentru cel mai bun serial de desene animate.

Mașa, o fetiță isteață și veselă, singurul personaj care vorbește și singura ființă umană din film, și ursul, ținta glumelor sale proaste, alcătuiesc o irezistibilă pereche comică.

Potrivit Animation Magazine, revistă americană consacrată desenelor animate și efectelor speciale, „Mașa și Mișka” figurează pe lista celor 250 de seriale de animație care pot deveni clasice în domeniu.

Foto:  Mașa și Mișka , un miliard de vizionari – youtube

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.