Epoca de aur, licitată la Artmark pe 6 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/epoca-de-aur-licitata-la-artmark-pe-6-martie/

Un costum, un turban, o garnitură compusă dintr-o poşetă, pantofi, cordon şi o haină de blană de vulpe care i-au aparţinut Elenei Ceauşescu, dar şi o sabie aurită şi o blană de leopard, un trofeu de vânătoare, ale lui Nicolae Ceauşescu, vor fi scoase la licitaţie pe 6 martie, de Artmark.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2014

Un costum, un turban, o garnitură compusă dintr-o poşetă, pantofi, cordon şi o haină de blană de vulpe care i-au aparţinut Elenei Ceauşescu, dar şi o sabie aurită şi o blană de leopard, un trofeu de vânătoare, ale lui Nicolae Ceauşescu, vor fi scoase la licitaţie pe 6 martie, de Artmark.

Garderoba Elenei Ceauşescu, soţia fostului dictator Nicolae Ceauşescu, conţinea mai multe haine de blană, printre care şi cea din vulpe argintie care va fi scoasă la licitaţie pe 6 martie, la Bucureşti, de casa Artmark.

Epoca de aur

Cu un preţ de pornire de 900 de euro, blana provenea de la o fermă deschisă în judeţul Mureş încă din 1950, iar haina a fost cusută special pentru Elena Ceauşescu.

La licitaţia din 6 martie va mai fi scos la vânzare un lot care cuprinde un costum din două piese, două bluze, un turban şi o garnitură compusă din poşetă, pantofi şi cordon, care are preţul de pornire situat la 1.500 de euro.

Epoca de aur

Garnitura este din piele crem, marca Guban, şi conţine o pereche de pantofi în cutia originală, un cordon şi un turban de damă bej „Paulette”.

Totodată, vor fi scoase la vânzare o serie de afişe ale Congresului Partidului Comunist Român, dar şi un afiş „1 Mai 1979”, ilustrator fiind Gheorghe Călăraşu. Preţul de pornire al afişelor este de 100 de euro, respectiv 50 de euro.

Epoca de aur

Afiş din Epoca de aur

Vor putea fi licitate şi două numere ale revistei Time, cel din 18 martie 1966, despre ascensiunea acestuia în fruntea PCR şi a României, dar şi cel dedicat României şi Anei Pauker, din 20 septembrie 1948.

Elena şi Nicolae Ceauşescu au fost laureaţi ai Festivalului Naţional „Cântarea României”, astfel, la licitaţia organizată în seara de 6 martie, vor putea fi cumpărate două dintre diplomele primite de aceştia.

Epoca de aur

Elena Ceauşescu a fost premiată pentru „contribuţia deosebită în activitatea ştiinţifică desfăşurată pe plan mondial”, iar Nicolae Ceauşescu, pentru „rolul de avangardă deţinut în activitatea de cercetare în domeniul fizicii”. Cele două diplome au preţul de pornire de 120 de euro.

Epoca de aur

De asemenea, vor fi scoase la licitaţie o serie de fotografii care îl prezintă pe Nicolae Ceauşescu în vizitele sale oficiale, o colecţie de 207 distincţii ale Republicii Populare şi Republicii Socialiste România, anii ’50 – ’60, şi un lot format din trei medalii dedicate Armatei R.S.R.

Foto cu Epoca de aur – wikipedia, facebook

05
/05
/17

Florian Pittiș reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber. Moțu a inspirat generații întregi de tineri să citească, să gândească, să trăiască frumos. Evenimentul “Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș” este o sărbătoare a spiritului, în care artiștii și publicul își arată prețuirea față de cel care a fost Florian Pittiș.

05
/05
/17

Sub titlul L’Om GiGi: Linii Trasee Semne Sensuri, Teatrul Național “I.L. Caragiale” București îi invită pe iubitorii teatrului într-o incursiune în laboratorul de creație al artistului de talie internațională Gigi Căciuleanu, la aniversarea a 70 de ani.

04
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Cel mai nou film românesc ajuns în cinematografe, „Vara s-a sfârșit”, al treilea lungmetraj al lui Radu Potcoavă, are premise bune și o primă parte destul de reușită. Însă își pierde energia pe parcurs.

04
/05
/17

„Încă nu m-am îndepărtat de concluzia asta, că cinema-ul este inutil. Pe de altă parte, îl îmbrăţişez nemăsurat”, spune regizorul Gabriel Achim, al cărui debut, „Visul lui Adalbert” (2011), este acum disponibil pe platforma Cinepub. Noul său film, „Ultima zi”, va rula din 12 mai în cinematografe.

04
/05
/17

Un interviu neconvențional cu ziaristul (colaborator al Ziarului Metropolis) și scriitorul Andrei Crăciun, despre cea mai recentă dintre cărțile sale – „Aleea Zorilor” (publicată la Editura Polirom), care este o carte despre copilărie, scrisă într-o singură frază.

04
/05
/17

La sfârșitul săptămânii viitoare va avea loc finala Eurovision Song Contest 2017. Dacă România, reprezentată de Ilinca Băcilă şi Alex Florea cu piesa ”Yodel It!”, este abia a 8-a favorită a competiției, cu o cotă de 25.00, Italia (cotată cu 1,65) și Bulgaria (9.00) sunt favoritele caselor de pariuri. De menționat că reprezentantul Bulgariei s-a născut la Moscova și abia a împlinit 17 ani!

03
/05
/17

Șerban Tomșa, unul dintre scriitorii foarte dragi nouă, și-a lansat de curând cel mai recent volum – „SUPRAVEGHETORUL și alte povestiri”, din care vă vom prezenta (prin amabilitatea autorului), pe parcursul acestei luni, câteva fragmente din savuroasele povestiri care-l întregesc.

03
/05
/17

Rebelul filmului francez, simbol al cinematografiei europene și unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, legendarul Alain Delon vine pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania(2-11 iunie).

03
/05
/17

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă de persoane rămase deocamdată, necunoscute, din primele estimări neoficiale paguba ridicându-se la peste 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în zilele libere ale minivacanței de 1 mai.

03
/05
/17

Ediția a doua a Câmpulung Film Fest, festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, va avea loc anul acesta în perioada 25-27 august. Festivalul proiectează într-o manieră comparativă, succesiv și alternativ, filme provenite din două țări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei.

02
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE „Dorul de ducă”, expresie greu de tradus în altă limbă, i-a făcut pe unii români să cutreiere lumea. Aşa s-a întâmplat cu Iulius Popper (1857-1893). La 20 de ani ajunge la Constantinopol, apoi la Paris unde urmează Şcoala politehnică. E angajat la compania Canalului de Suez şi conduce lucrări hidrotehnice la New Orleans şi la Havana (Cuba). Dar omul n-are stare.

02
/05
/17

Vineri, 5 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, va interpreta, în prima parte a serii, Concertul pentru flaut și orchestră semnat de compozitorul finlandez Kalevi Aho, unul dintre numele de referință ale muzicii contemporane, care va asista la premiera interpretării acestui concert la Sala Radio. În partea a doua a programului, orchestra va prezenta Simfonia nr. 1 în re major de G. Mahler.