Epoca de aur, licitată la Artmark pe 6 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/epoca-de-aur-licitata-la-artmark-pe-6-martie/

Un costum, un turban, o garnitură compusă dintr-o poşetă, pantofi, cordon şi o haină de blană de vulpe care i-au aparţinut Elenei Ceauşescu, dar şi o sabie aurită şi o blană de leopard, un trofeu de vânătoare, ale lui Nicolae Ceauşescu, vor fi scoase la licitaţie pe 6 martie, de Artmark.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2014

Un costum, un turban, o garnitură compusă dintr-o poşetă, pantofi, cordon şi o haină de blană de vulpe care i-au aparţinut Elenei Ceauşescu, dar şi o sabie aurită şi o blană de leopard, un trofeu de vânătoare, ale lui Nicolae Ceauşescu, vor fi scoase la licitaţie pe 6 martie, de Artmark.

Garderoba Elenei Ceauşescu, soţia fostului dictator Nicolae Ceauşescu, conţinea mai multe haine de blană, printre care şi cea din vulpe argintie care va fi scoasă la licitaţie pe 6 martie, la Bucureşti, de casa Artmark.

Epoca de aur

Cu un preţ de pornire de 900 de euro, blana provenea de la o fermă deschisă în judeţul Mureş încă din 1950, iar haina a fost cusută special pentru Elena Ceauşescu.

La licitaţia din 6 martie va mai fi scos la vânzare un lot care cuprinde un costum din două piese, două bluze, un turban şi o garnitură compusă din poşetă, pantofi şi cordon, care are preţul de pornire situat la 1.500 de euro.

Epoca de aur

Garnitura este din piele crem, marca Guban, şi conţine o pereche de pantofi în cutia originală, un cordon şi un turban de damă bej „Paulette”.

Totodată, vor fi scoase la vânzare o serie de afişe ale Congresului Partidului Comunist Român, dar şi un afiş „1 Mai 1979”, ilustrator fiind Gheorghe Călăraşu. Preţul de pornire al afişelor este de 100 de euro, respectiv 50 de euro.

Epoca de aur

Afiş din Epoca de aur

Vor putea fi licitate şi două numere ale revistei Time, cel din 18 martie 1966, despre ascensiunea acestuia în fruntea PCR şi a României, dar şi cel dedicat României şi Anei Pauker, din 20 septembrie 1948.

Elena şi Nicolae Ceauşescu au fost laureaţi ai Festivalului Naţional „Cântarea României”, astfel, la licitaţia organizată în seara de 6 martie, vor putea fi cumpărate două dintre diplomele primite de aceştia.

Epoca de aur

Elena Ceauşescu a fost premiată pentru „contribuţia deosebită în activitatea ştiinţifică desfăşurată pe plan mondial”, iar Nicolae Ceauşescu, pentru „rolul de avangardă deţinut în activitatea de cercetare în domeniul fizicii”. Cele două diplome au preţul de pornire de 120 de euro.

Epoca de aur

De asemenea, vor fi scoase la licitaţie o serie de fotografii care îl prezintă pe Nicolae Ceauşescu în vizitele sale oficiale, o colecţie de 207 distincţii ale Republicii Populare şi Republicii Socialiste România, anii ’50 – ’60, şi un lot format din trei medalii dedicate Armatei R.S.R.

Foto cu Epoca de aur – wikipedia, facebook

20
/03
/17

Fotograful Mircea Albuțiu vă prezintă 10 imagini din seria de 40, numită New Energy. Seria a fost expusă la Arcade 24 în Bistrița Năsăud în septembrie 2015; în 28 aprilie 2017 va fi vernisată la Teatro Jose Lucio da Silva din Leiria, Portugalia iar în august 2017 la sediul ICR din Lisabona.

20
/03
/17

Au mai rămas doar 80 de zile până la startul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), 9-18 iunie, desffășurat sub genericul IUBIRE. Programul FITS 2017 va fi anunțat în 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului și tot atunci se va pune și primul set de bilete în vânzare.

20
/03
/17

Maggie MacDonnell, o profesoară care lucrează cu adolescenții cu probleme dintr-o comunitate inuită izolată din regiunea arctică a Canadei, a primit duminică distincția Global Teacher Prize și suma de 1 milion de dolari în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Dubai.

20
/03
/17

Într-o zi de 20 martie se năşteau poetul George Topîrceanu, autorul volumului Balade vesele şi triste și pictorul Theodor Aman, întemeietorul primelor şcoli româneşti de arte frumoase. Tot într-o zi de 20 martie se stingea din viaţă fizicianul Isaac Newton, iar Albert Einstein, unul dintre cei mai străluciţi oameni de ştiinţă din istoria omenirii, publica teoria relativităţii.

19
/03
/17

Scurt interviu cu Paul Negoescu, regizorul comediei „Două lozuri”, nominalizat în acest an la Premiile Gopo, la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun scenariu”.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

Ambasadoare a campaniei „Artiștii pentru artiști”, inițiată de UNITER, Dorina Chiriac vă invită la teatru. Ea joacă rolul principal în “Micul Prinț”, la Teatrul de Comedie, în seara aceasta, de la ora 19.00. Cumpărând bilete la spectacol, contribuiți la fondul de ajutorare a artiștilor în vârstă și în dificultate.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

16
/03
/17

Scris şi regizat de Paul Negoescu, „Două lozuri” a arătat că o comedie de mic buget poate avea succes la public (şi în bună parte şi la critică) fără a face apel la cele mai facile instrumente (şi cu o inspirată campanie de promovare).