Ești regizoare de film? Participă la concurs și ai șansa să realizezi propriul proiect artistic!
https://www.ziarulmetropolis.ro/esti-regizoare-de-film-participa-la-concurs-si-ai-sansa-sa-realizezi-propriul-proiect-artistic/

Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC) împreună cu Aparte Film şi cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional organizează concursul „Primul sau al doilea lung metraj pentru o regizoare de film – mentoring şi bursă de dezvoltare”.

Un articol de Petre Ivan|1 august 2019

Proiectul constă într-un concurs adresat absolventelor facultăților de film care au realizat cel puțin un film de scurtmetraj și se află la primul sau la al doilea film de lungmetraj, pentru care au scris un draft de scenariu sau un treatment.

Perioada de depunere a dosarelor este 1 august – 15 septembrie. Proiectul câștigător va primi suma de 10.000 lei brut, din care 5.000 lei brut îi vor reveni regizoarei. Restul sumei va fi utilizată pentru dezvoltarea proiectului.

“Atenția noastră va fi îndreptată spre talentele cu o voce aparte, cu proiecte atipice și puternic impregnate de personalitatea lor artistică. E important ca aceste tinere talente să-și găsească drumul spre public, iar noi vom fi bucuroși să avem o contribuție la acest parcurs. ”, a declarat Anca Damian, președinta Asociației Române a Femeilor în Cinema.

Toate detaliile necesare participării la concurs pot fi găsite pe site-ul ARFC, dar și pe paginile de Facebook ale asociației și companiei Aparte, începând cu 1 august 2019.

Asociația Română a Femeilor în Cinema este o organizație profesională, non-profit, fondată în 2008 de Anca Damian, care își propune să promoveze creația artistică profesionistă a femeilor din România în domeniul cinematografic, în contextul artistic contemporan. În egală măsură, promovează valori umane universale, atribuite în special naturii feminine, precum empatia, compasiunea, non-violența.

Aparte Film este o companie de film de autor fondată și condusă de Anca Damian, care produce filme realizate atât de regizoare, cât și de tineri regizori promițători din noua generație.

Aparte Film a intrat în atenția industriei cinematografice cu docu-animația Crulic – Drumul spre dincolo (2011) realizat de Anca Damian, cu selecții oficiale în peste 150 de festivaluri internaționale și câștigător a peste 35 de premii, fiind urmat de documentarul de animație Muntele magic (2015) – cu un palmares care depășește 60 de selecții în festivaluri și 15 premii acordate, și scurtmetrajul de animație Telefonul (2018) – care a fost selectat în mai mult de 50 de festivaluri și 9 premii naționale și internaționale până în prezent.

Site-uri oficiale: https://arfc.ro https://apartefilm.net/
Pagini Facebook: https://www.facebook.com/Asociația-Română-a-Femeilor-în-Cinema, https://www.facebook.com/AparteFilm/

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar opinia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în totalitate responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Foto: mentoring și bursă de dezvoltare, Crulic drumul spre dincolo – facebook

11
/06
/14

Cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) s-a încheiat spectaculos pe 8 iunie, cu premiera mult-așteptată a filmului Boyhood (r. Richard Linklater) la care au asistat aproape 2000 de spectatori, în Piața Unirii din Cluj. În cele 10 zile de festival, TIFF-ul a transformat orașul într-un imens centru cultural, cu sute de proiecții, lansări, concerte, masterclass-uri și dezbateri.

10
/06
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

04
/06
/14

Prima jumătate a TIFF 13 a însemnat, personal, cinci zile cu destule filme bune (noi), câteva mari filme (vechi), două-trei rateuri, un concert-eveniment care a reînviat „Crucișătorul Potiomkin” (1925), o conferință pentru salvarea cinematografelor de stat și o neîntreruptă alergătură între săli de proiecție.

04
/06
/14

Cinema-Edu împreună cu echipa de film a liceului Lazăr invită liceenii să călătorească în lumea filmelor ALTFEL. Cinema-Edu este cel mai extins proiect de educație cinematografică și socială din țară, care a ajuns la ediția a IV-a.

03
/06
/14

Caravana Metropolis – Cinema in aer liber debuteaza vara aceasta, in premiera, la Teatrul de Vara din Targu-Mures (Piata Trandafirilor nr. 42), in perioada 5 - 8 iunie. De joi pana duminica, de la ora 21.30, muresenii sunt primii norocosi care vor putea viziona cele mai aclamate filme europene si de autor din ultimul an, unele proiectate in premiera nationala.

02
/06
/14

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber poposeşte vara aceasta, pentru al treilea an la rând, în Piaţa Sfatului din Braşov, în perioada 10 - 15 iunie. De marţi până duminică, începând cu ora 21.30, braşovenii vor putea viziona o selecţie de excepţie de filme europene şi de autor, sub cerul liber.

02
/06
/14

Prima și cea mai amplă campanie menită să responsabilizeze publicul și autoritățile și să găsească soluții pentru refacerea rețelei de cinematografe din România, „Salvați Marele Ecran!”, lansează un apel de strângere de fonduri pentru Depozitul de Filme.

01
/06
/14

INTERVIU Într-un interviu acordat Ziarului Metropolis la Cluj, cu ocazia conferinței ”Salvați Marele Ecran” din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai-8 iunie), președintele TIFF și regizorul Tudor Giurgiu a explicat de ce trebuie salvate cinematografele din țară și cum vrea să facă acest lucru.

31
/05
/14

Cea de-a 13-a ediție (30 mai-8 iunie) a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a găzduit sâmbătă conferința internațională Salvați Marele Ecran, ca parte a unei campanii începute în luna martie.

31
/05
/14

CRONICĂ DE FILM. „Walesa”, cel mai nou film al lui Andrzej Wajda, este un exercițiu de admirație care, prin amestecul său vioi de reconstituire istorică și imagini-document, încununează preocuparea de-o viață a consacratului cineast polonez de a cerceta trecutul țării sale.