Ești regizoare de film? Participă la concurs și ai șansa să realizezi propriul proiect artistic!
https://www.ziarulmetropolis.ro/esti-regizoare-de-film-participa-la-concurs-si-ai-sansa-sa-realizezi-propriul-proiect-artistic/

Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC) împreună cu Aparte Film şi cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional organizează concursul „Primul sau al doilea lung metraj pentru o regizoare de film – mentoring şi bursă de dezvoltare”.

Un articol de Petre Ivan|1 august 2019

Proiectul constă într-un concurs adresat absolventelor facultăților de film care au realizat cel puțin un film de scurtmetraj și se află la primul sau la al doilea film de lungmetraj, pentru care au scris un draft de scenariu sau un treatment.

Perioada de depunere a dosarelor este 1 august – 15 septembrie. Proiectul câștigător va primi suma de 10.000 lei brut, din care 5.000 lei brut îi vor reveni regizoarei. Restul sumei va fi utilizată pentru dezvoltarea proiectului.

“Atenția noastră va fi îndreptată spre talentele cu o voce aparte, cu proiecte atipice și puternic impregnate de personalitatea lor artistică. E important ca aceste tinere talente să-și găsească drumul spre public, iar noi vom fi bucuroși să avem o contribuție la acest parcurs. ”, a declarat Anca Damian, președinta Asociației Române a Femeilor în Cinema.

Toate detaliile necesare participării la concurs pot fi găsite pe site-ul ARFC, dar și pe paginile de Facebook ale asociației și companiei Aparte, începând cu 1 august 2019.

Asociația Română a Femeilor în Cinema este o organizație profesională, non-profit, fondată în 2008 de Anca Damian, care își propune să promoveze creația artistică profesionistă a femeilor din România în domeniul cinematografic, în contextul artistic contemporan. În egală măsură, promovează valori umane universale, atribuite în special naturii feminine, precum empatia, compasiunea, non-violența.

Aparte Film este o companie de film de autor fondată și condusă de Anca Damian, care produce filme realizate atât de regizoare, cât și de tineri regizori promițători din noua generație.

Aparte Film a intrat în atenția industriei cinematografice cu docu-animația Crulic – Drumul spre dincolo (2011) realizat de Anca Damian, cu selecții oficiale în peste 150 de festivaluri internaționale și câștigător a peste 35 de premii, fiind urmat de documentarul de animație Muntele magic (2015) – cu un palmares care depășește 60 de selecții în festivaluri și 15 premii acordate, și scurtmetrajul de animație Telefonul (2018) – care a fost selectat în mai mult de 50 de festivaluri și 9 premii naționale și internaționale până în prezent.

Site-uri oficiale: https://arfc.ro https://apartefilm.net/
Pagini Facebook: https://www.facebook.com/Asociația-Română-a-Femeilor-în-Cinema, https://www.facebook.com/AparteFilm/

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar opinia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în totalitate responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Foto: mentoring și bursă de dezvoltare, Crulic drumul spre dincolo – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.