Ethan Hawke, 45!
https://www.ziarulmetropolis.ro/ethan-hawke-45/

Ethan Hawke împlineşte, astăzi. 45 de ani! Actorul american a debutat pe marele ecran în 1985, când a interpretat rolul lui River Phoenix, în „Explorers”. A urmat unul dintre cele mai bune roluri ale sale în drama „Dead Poets Society”, fiind apoi nominalizat la Oscar pentru rolurile din Training Day şi Boyhood.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2015

Cu o carieră de peste trei decenii, Ethan Hawke, în vârstă de 44 de ani, a jucat în peste 50 de filme şi a fost în adolescenţă un veritabil star al generaţiei grunge, demonstrându-şi apoi talentul într-o serie de filme importante, apreciate atât de public, cât şi de criticii de specialitate.

Ethan Hawke, în filmul Training Day

Ethan Hawke, în filmul Training Day

Ethan Hawke a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar graţie evoluţiilor sale din filmele „Zi de instrucţie/ Training Day” şi „12 ani de copilărie/ Boyhood”, dar are şi alte două nominalizări la Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, graţie filmelor „Înainte de apus/ Before Sunset” (2004) şi „Înainte de miezul nopţii/ Before Midnight” (2013), cele două continuări ale filmului romantic „Înainte de răsărit/ Before Sunrise” (1995).

Starul american s-a remarcat şi în alte producţii cinematografice de succes, precum „Cercul poeţilor dispăruţi”, „Cu picioarele pe pământ”, „Gattaca”, „Marile Speranţe”, „Identităţi furate”, „Asalt asupra secţiei 13” şi „New York, te iubesc”.

În ceea ce priveşte viaţa personală, timp de şase ani, a fost căsătorit cu actriţa Uma Thurman. De mai bine de zece ani, mama actorului, Leslie Hawke, pledează activ pentru şcolarizarea copiilor din medii defavorizate.

Foto: Ethan Hawke

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.