Ethan Hawke, 45!
https://www.ziarulmetropolis.ro/ethan-hawke-45/

Ethan Hawke împlineşte, astăzi. 45 de ani! Actorul american a debutat pe marele ecran în 1985, când a interpretat rolul lui River Phoenix, în „Explorers”. A urmat unul dintre cele mai bune roluri ale sale în drama „Dead Poets Society”, fiind apoi nominalizat la Oscar pentru rolurile din Training Day şi Boyhood.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2015

Cu o carieră de peste trei decenii, Ethan Hawke, în vârstă de 44 de ani, a jucat în peste 50 de filme şi a fost în adolescenţă un veritabil star al generaţiei grunge, demonstrându-şi apoi talentul într-o serie de filme importante, apreciate atât de public, cât şi de criticii de specialitate.

Ethan Hawke, în filmul Training Day

Ethan Hawke, în filmul Training Day

Ethan Hawke a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar graţie evoluţiilor sale din filmele „Zi de instrucţie/ Training Day” şi „12 ani de copilărie/ Boyhood”, dar are şi alte două nominalizări la Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, graţie filmelor „Înainte de apus/ Before Sunset” (2004) şi „Înainte de miezul nopţii/ Before Midnight” (2013), cele două continuări ale filmului romantic „Înainte de răsărit/ Before Sunrise” (1995).

Starul american s-a remarcat şi în alte producţii cinematografice de succes, precum „Cercul poeţilor dispăruţi”, „Cu picioarele pe pământ”, „Gattaca”, „Marile Speranţe”, „Identităţi furate”, „Asalt asupra secţiei 13” şi „New York, te iubesc”.

În ceea ce priveşte viaţa personală, timp de şase ani, a fost căsătorit cu actriţa Uma Thurman. De mai bine de zece ani, mama actorului, Leslie Hawke, pledează activ pentru şcolarizarea copiilor din medii defavorizate.

Foto: Ethan Hawke

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.