,,Eu când vreau să fluier, fluier” va fi difuzat, în premieră, la Pro Cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/eu-cand-vreau-sa-fluier-fluier-va-fi-difuzat-in-premiera-la-pro-cinema/

,,Eu cand vreau sa fluier, fluier”, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ediţia din 20 aprilie a emisiunii CineTePrinde difuzată de Pro Cinema de la ora 22:00.

Un articol de Andrada Văsii|19 aprilie 2013

Filmul cel mai apreciat de publicul românesc în 2011, debutul în lung-metraj al lui Florin Șerban, ,,Eu când vreau să fluier, fluier”, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ediția din 20 aprilie a emisiunii CineTePrinde difuzată de Pro Cinema de la ora 22:00.

Realizat după piesa cu același nume a Andreei Vălean, ,,Eu când vreau să fluier, fluier” a fost nominalizat pentru premiul Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin și a primit la același festival Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint. Propunerea României pentru cea de-a 83-a ediție a Premiilor Oscar, categoria ,,cel mai bun film străin”,  ,,Eu când vreau să fluier, fluier” a reușit să câștige atât publicul, cât și critica de specialitate.

Florin Șerban l-a ales pentru rolul principal pe George Piștereanu. Jumătate de an a durat ăasirea unei persoane potrivite pentru a-l interpreta pe protagonistul dramei. George Piștereanu nu avea, la acea vreme, nici un fel de experiență actoricească – era elev la ,,Dinu Lipatti’’, în clasa a XII-a.

Pentru personajele secundare au fost aleşi 14 deţinuţi din penitenciarele Tichileşti şi Craiova. Dintre acestia s-a distins prin naturalețea și charisma sa, Papan Chilibar, care a interpretat rolul lui Ursu’, însă acesta a decedat la puțin timp după ce a pășit pe covorul roșu de la Cannes.

,Eu când vreau să fluier, fluier este un film despre demnitate și dreptul la a doua șansă.

Cătălin Mitulescu,

producător

Drama semnată de Florin Șerban este însă și un film despre nevoia pur omenească de dragoste, care unora le-a fost refuzată.

Silviu (George Piștereanu) se afla de patru ani într-un penitenciar când află că mama sa, care și-a petrecut mult timp în Italia, s-a întors în țară și are de gând să-l ia pe fratele lui mai mic. Deși urmează să se elibereze peste două săptămâni, Silviu își dă seama că el trebuie să rezolve această problemă doar în cinci zile. Totul este dat peste cap în momentul când la penitenciar sosește, pentru practică, o frumoasă studentă (Ada Condeescu).

Foto credit: Eu când vreau să fluier, fluier

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.

29
/11
/13

CRONICA DE CARTE Proaspăt apărută la editura Polirom, „Filmar”, noua carte a lui Cristian Tudor Popescu, alias CTP, este o colecţie de texte, în majoritate despre cinema, ce reconfirmă un critic de film tăios în verdicte şi un scriitor cu un stil care atrage şi convinge.

27
/11
/13

Între 29 noiembrie-3 decembrie, noua ediţie a festivalului de film românesc de la New York, Making Waves: New Romanian Cinema, pune stăpânire pe Film Society of Lincoln Center, iar între 5-10 decembrie, Jacob Burns Film Center va deveni gazda festivalului.

27
/11
/13

Marea Britanie a fost marea câştigătoare anul acesta la Gala Emmy, la New York, primind trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun actor (Sean Bean), dar şi cel pentru excelenţă (J.J. Abrams).

26
/11
/13

În cartea „Suntem ceea ce sunt amintirile noastre“ (Editura All), Marin Moraru face, printre multe altele, scurte portrete memorabile a zeci de mari actori, de la predecesori iluştri, la colegi de generaţie deveniţi prieteni de suflet şi la noile talente.