Eva Garet – unul din cele mai frumoase talente pe care le are ţara noastră
https://www.ziarulmetropolis.ro/eva-garet-unul-din-cele-mai-frumoase-talente-pe%c2%a0care-le-are-%c5%a3ara-noastr%c4%83/

În 2016, la numai 10 ani, Eva Garet câştigă concursul şi trofeul „Lira de Aur”, fiind cea mai tânără câştigătoare din istoria competiţiei cu o tradiţie de aproape 40 de ani. Cu această ocazie, prof. univ. dr. Vlad Dimulescu, preşedintele juriului, declara: “… s-a desprins un mic geniu: Eva Garet este în acest moment, din punctul meu de vedere, unul din cele mai frumoase talente pe care le are ţara noastră şi aici mă refer nu doar la pian, mă refer la artă, în general şi la muzică, în special.”

Un articol de Liliana Matei|10 martie 2018

Eva a continuat să confirme, câștigând în 2017 trofeul „Dinu Lipatti” al concursului „Drumul spre celebritate”, trofeul “Piano ArtIs” și premiul special “Sofia Cosma” la Iași și locul întâi la primul concurs internațional sub emblema Alink-Argerich, “1st Ricard Vines Piano Kids and Youth” din Lleida, Spania. Astfel, și-a câștigat pe deplin dreptul de a primi un recital în Stagiunea de marți seara.

Marți, 13 martie, ora 19, Ateneul Romîn, Sala mică

Stagiunea de marți seara

Recital de pian

EVA GARET

Program

Domenico Scarlatti – Sonata în do major, K 513 (L.3)

Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 8, în do minor, op. 13, „Pathétique”

Frédéric Chopin – Studiul în la minor, op. 25, nr. 11

Cécile Chaminade – Studiul de concert op. 35, nr. 2, „Toamna”

Franz Liszt – Après une Lecture de Dante – Fantasia quasi Sonata

George Enescu – Rapsodia română nr. 1, în la major, op. 11 (transcripție pentru pian)

Recital realizat  în colaborare cu Asociația pro Valores

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Marti  – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Eva Garet s-a născut la 10 mai 2006 în București și este elevă în clasa a V-a a Colegiului National de Muzică “George Enescu”, la clasa profesoarei Mihaela Zamfirescu.
A începul pianul la 5 ani și din clasa I-a s-a remarcat câștigând concursuri naționale și internaționale, astfe încât astăzi, are în palmares peste 40 de locuri întâi, de excelență, mari premii și trofee.

Eva Garet debutează în ianuarie 2018, la 11 ani, ca pianist concertist pe scena Sălii Radio “ Mihail Jora” cu Orchestra de Cameră Radio sub bagheta dirijorului Stefan Novak in  Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră de W.A.Mozart. Colaborează apoi cu orchestra Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, sub bagheta dirijorului Bogdan Vodă. Tot în 2018, Eva Garet debutează pe scena mare a Ateneului Român alături de violonistul Alexandru Tomescu în “Balada” lui George Enescu în cadrul concertului aniversar “Enescu Alumni 60″

Eva Garet este membră a Fundației Culturale “Remember Enescu”, susținând frecvent recitaluri în București sub emblema fundației coordonate de Mihaela Tomescu.

Activitatea artistică și competițională a Evei poate fi urmărită pe pagina de facebook @evagaretmusic”

27
/04
/15

"Enescu şi Viena", o serie de evenimente dedicate compozitorului român, de la a cărui moarte se împlinesc 60 de ani în 2015, debutează pe 7 mai, în capitala Austriei, cu un concert care va conţine lucrări de George Enescu, Gustav Mahler şi Richard Strauss.

26
/04
/15

Joi, 7 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va susţine un concert de gală intitulat „Nihil Sine Deo”, un omagiu adus celei mai longevive Zile Naţionale din istoria României.

24
/04
/15

Corul de Copii Radio, un ambasador artistic al României peste hotare, invitat frecvent la festivaluri internaţionale şi implicat în diferite proiecte culturale în ţară şi în străinătate, împlineşte în acest an 70 de ani de existenţă.

24
/04
/15

În 27 aprilie se împlinesc 100 ani de la dispariția compozitorului Aleksandr Skriabin: nu mă iluzionez crezând că sunt prea mulți cei care au auzit vreodată de Aleksandr Skriabin, deși el este unul dintre cei mai importanți și interesanți compozitori care au trăit la granița secolelor al XIX-lea și XX.

24
/04
/15

Folkul alternativ și gospelul se instalează în premieră pe 26 aprilie la Silver Church, prin trupa americană Wovenhand, care-și lansează al șaptelea album, „Refractory Obdurate”.

22
/04
/15

Cântărețul britanic de origine nigeriană, Ola Onabule, unul dintre artiștii marcanți ai soul-jazzului britanic va concerta la București, în 27 aprilie la Sala ArCub. Concertul face parte din turneul de promovare al Zilei Internaționale a Jazzului în Romania (www.jazzday.ro) și este de asemenea prilej de aniversare a celor 70 de ani UNESCO.

21
/04
/15

Tinerimea Română prezintă pe 26 aprilie la ora 19.00 la Ateneul Român, Ceaikovski in love - un concert-eveniment marca Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal.

20
/04
/15

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.

16
/04
/15

Mickey Mouse şi gaşca sa de prieteni au sosit la Bucureşti pentru a pregăti Disney Live! Mickey's Music Festival, un spectacol muzical pentru întreaga familie, care se va desfăşura între 22 şi 26 aprilie, la Sala Palatului.