eXplore dance festival #9: limitele tehnologiei versus arta conceptuală
https://www.ziarulmetropolis.ro/explore-dance-festival-9-limitele-tehnologiei-versus-arta-conceptuala/

Asociaţia 4 Culture anunţă ediţia a 9-a eXplore dance festival, ce se va desfaşura între 3-26 octombrie 2014, la WASP – Working Art Space and Production şi la MNAC – Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

eXplore dance festival aduce încă o dată în faţa publicului său un program concentrat şi intens, ce chestionează mişcarea şi prezenţa corpului, testând limitele tehnologiei versus arta conceptuală, dezvoltând dramaturgii în mişcare şi adresându-se unui public extins.

Ediţia a noua a festivalului reflectă totodată rezultatele programul internaţional de rezidenţe şi producţii dezvoltate în ultimul an, în Bucureşti, de către Asociaţia 4 Culture şi WASP, încurajând experimentele creative ce depăşesc graniţele artistice, căutând noi formate de artă trans-disciplinară.

Programul de spectacole din cadrul eXplore dance festival #9 este compus dintr-o selecţie de creaţii ce introduc publicului voci puternice ale scenei europene de dans.eXplore dance festival Utilizând o varietate de direcţii artistice şi influenţe estetice, spectacolele din program îşi propun să construiască un dialog nou şi necesar despre corpul contemporan, cu toate straturile sale politice, emoţionale şi sociale.

Un corp golit de sens, aflat în căutarea unui nou conţinut, într-o eră a consumerismului. Un corp fără nici un punct de referinţă, în afara propriei minţi.

In acest an, eXplore dance festival propune pentru prima oară şi un program special dedicat copiilor, tinerilor şi familiei, incluzând spectacole şi ateliere de dans, teatru, new-media, desene creative şi jocuri.

Arta contemporană îşi caută un viitor public îndrăzneţ. Şi ce context mai bun ca acesta pentru a-l explora?

eXplore dance festival #9 prezintă în perioada 3-26 octombrie o selecție de lucrări din cadrul expoziţiei Platforma X, rezultatul celei mai noi rezidenţe internaţionale de artă în cadrul cercetării şi producţiei de proiecte new interactive şi trans-media interactive din Bucureşti, găzduită de WASP – Working Art Space and Production.

Programul detaliat al eXplore dance festival #9 este disponibil aici.

Foto: eXplore dance festival –  exploredancefestival.ro

21
/11
/14

Orchestra Simfonică din Detroit a cerut locuitorilor din acest oraş, fosta "capitală" a industriei de automobile americane, să înregistreze sunetele din mediul înconjurător pentru a alcătui apoi o simfonie a zgomotelor din viaţa de zi cu zi a urbei.

20
/11
/14

„Dăruirea totală este pentru mine un act de patriotism...“, a spus Marin Moraru, într-o conferinţă memorabilă, susţinută la UNATC, în faţa studenţilor Facultăţii de Teatru.

19
/11
/14

În perioada noiembrie – decembrie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale le-a pregătit iubitorior de teatru două spectacole speciale, Cine e fazanul, de Georges Feydeau şi Fundătura, după un text de Maxim Gorki

19
/11
/14

Cărţi scrise de Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Lucian Boia, Haruki Murakami şi Orhan Pamuk, dar şi volumul autobiografic al preşedintelui ales al României Klaus Iohannis se numără printre noutăţile editoriale de la Târgul Internaţional Gaudeamus-Carte de învăţătură 2014.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

19
/11
/14

O punere în scenă a unei piese de Brecht care rămâne fidelă poveștii și care totodată reușește să fie autentică și palpitantă pentru spectator este „Omul cel Bun din Seciuan" cu regia semnată de Andrei Șerban la Teatrul Bulandra din București.