Explore dance festival prezintă atelierul de dans contemporan pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/explore-dance-festival-prezinta-atelierul-de-dans-contemporan-pentru-copii/

Cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan şi performance-ului din Romania – Explore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival va începe sâmbată, la WASP – Working Art Space and Production. Primul week-end al festivalului eXplore dance festival îi este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania). Artista va prezenta în cadrul […]

Un articol de Andrada Văsii|27 septembrie 2013

Cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din Romania – Explore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival va începe sâmbată, la WASP – Working Art Space and Production.

Primul week-end al festivalului eXplore dance festival îi este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania). Artista va prezenta în cadrul festivalului două spectacole și va susține un workshop de dans contemporan pentru copii.

Sâmbată, 28 septembrie 2013, de la ora 10:00, la sediul WASP din Strada Ion Minulescu 67 – 93, în cadrul Explore dance festival va fi prezentat performance-ul We are the monsters, un performance cu și pentru copii. Creat în decembrie 2011, spectacolul a beneficiat de numeroase rezidente și prezentări, desfășurându-se pe durata a 25 de minute.

Performance-ul este urmat de un atelier participativ de aproximativ o oră, adresat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani. Obiectivul atelierului este de a folosi mișcarea, desenul, muzica live, imaginea și o recuzită diversă pentru a descoperi ce anume face corpurile diferite sau monstruoase, creând o legatura cu ceea ce participantii au vazut deja in spectacol.

Libertate de mişcare la Explore dance festival

We are the monsters din cadrul Explore dance festival a fost creat din dorința lui Colette Sadler de a democratiza accesul și participarea în artă și dans, astfel îndreptându-și atenția către un public nou – copiii, pe care îi vede ca o potențială forță a schimbării.

În spectacolele lui Colette Sadler vedem trupuri sfidând legile fizicii în căutarea libertății de mișcare, nelipsite de umor, care reușesc să relativizeze limitele acestei forme artistice, dansul.

Duminică, 29 septembrie 2013, ora 20:00, la WASP, la eXplore dance festival, va fi prezentat spectacolul I not I.  I not I  face parte dintr-o instalație care invită publicul să pătrundă într-o lume a unei familiarități străine; haos de gesturi și inerție. Membre și gesturi se eliberează, prind viața și dobândesc un adevar propriu, intrând pe un tărâm al formelor și ințelesurilor părăsite” afirmă Colette Sadler.

Explore dance festival

The Victory Day va fi prezentat la Explore dance festival

Colette Sadler s-a născut la Glasgow în 1974. A urmat studii de balet la Scottish Ballet, apoi studii de licență în arta la Laban Centre din Londra. În 2002 a început să își dezvolte propria coregrafie realizând un număr de spectacole solo împreună cu CCA, TRAMWAY Glasgow și NRLA/New Territories festival.

Din 2006 locuiește în Berlin și își promovează activitatea prin turnee în Europa. Pe lângă activitatea coregrafică, Colette lucrează ca freelancer, conducând workshopuri în cadrul unor instituții precum Royal Conservatoire Glasgow sau HZT Berlin (curs de licență).

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Biletele se pot achiziţiona înainte de fiecare reprezentaţie, la preţul de 20 de lei.

Participarea la workshop se face pe bază de înscriere, la adresa [email protected].

Taxa de participare la workshop este de 10 lei/copil, iar locuri disponibile sunt 20. Informaţii la telefon 0741.096.035.

Foto credit: Explore dance festival

 

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.