Expoziția „Ada Kaleh, insula visului şi a uitării“ este vernisată Muzeul Naţional al Ţăranului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-ada-kaleh-insula-visului-si-a-uitarii-este-vernisata-muzeul-national-al-taranului-roman/

Expoziţia „Ada Kaleh, insula visului şi a uitării” (cuvinte şi imagini) este vernisată în această perioadă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

Expoziția „Ada Kaleh, insula visului şi a uitării” (cuvinte și imagini) este vernisată în această perioadă la Muzeul Național al Ţăranului Român.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă al României, Biblioteca Naţională a României şi Biblioteca Academiei Române, având susţinerea Uniunii Democrate Turce din România, readuce în atenţia publicului bucureştean insula Ada Kaleh, un loc neasemuit şi plin de viaţă, acoperit, în 1971, de apele lacului de acumulare al Hidrocentralei Porţile de Fier I, de pe Dunăre.

După expoziţia „Ada Kaleh. Insula din suflet”, deschisă pentru două săptămâni în august 2012, organizatorii propun o nouă perspectivă asupra insulei scufundate, invitându-i pe vizitatori să privească printre gene Ada Kaleh şi s-o admire prin ochii celor care au vizitat cândva această insulă a  visului şi a uitării.

Frânturi de Orient

Expoziţia „Ada Kaleh, insula visului şi a uitării” pune accentul pe imaginile acestui colţ de Orient păstrate în memoria afectivă a nenumăraţilor săi vizitatori vremelnici, turişti de rând, dar, mai ales, personalităţi ale lumii literare sau artistice româneşti.

Scriitori, jurnalişti, artişti plastici sau fotografi care, fermecaţi de insulă, au căutat să-i prindă atmosfera specială în cuvinte şi imagini potrivite pentru a o transmite, neîmpuţinată, viitorimii.

Info:

Expoziţia va fi deschisă în Sala Oaspeţi a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 2 – 28 iulie 2013.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism.ro

05
/07
/23

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură din lume, printre care Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

04
/07
/23

Cămașa cu altiță iese din spațiul convențional de expunere și ajunge, pentru prima dată la sediul UNESCO din Paris, într-o expoziție intitulată „Umăr la umăr – Sărbătorirea comunității și a artei țesutului bluzelor tradiționale din România și Republica Moldova”.