UNFINISHED aduce tăcerea în prim-plan. Evenimentul multidisciplinar revine la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/unfinished-aduce-tacerea-in-prim-plan-evenimentul-multidisciplinar-revine-la-bucuresti/

Ajuns deja la cea de-a opta ediţie, festivalul multidisciplinar UNFINISHED va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2023 şi se va desfăşura în HOUSE OF IDEAS (Casa şi Grădina Universitarilor) din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|28 iunie 2023

Cu o comunitate de peste 20.000 de oameni, din peste 71 de țări, UNFINISHED invită participanții să se înscrie la un exercițiu de tăcere și ascultare, festivalul devenind o oportunitate de a celebra frumusețea liniștii într-o lume plină de zgomot.

Timp de 3 zile, sub tema SILENCE, participanții vor putea explora în cadrul festivalului EXPERIENȚE unice – workshop-uri, ateliere, experimente sociale – CONVERSAȚII interactive, MOMENTE ARTISTICE autentice – concerte, DJ seturi, dans, teatru – INSTALAȚII imersive create de artiști locali și internaționali, momente de WELLNESS – yoga, mindfulness, fitness – și mult așteptatele sesiuni de conectare TASTE – celebrele reuniuni în jurul mesei, degustări de vin, conversații în jurul focului.

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului, a declarat că „tema ediției de anul acesta este un apel la tăcere, dar mai ales la ascultare. Credem că tăcerea este atât de strâns legată de mai toate aspectele vieții – de la democrație, cenzură și putere, până la natură, respect și secrete – încât SILENCE este un unghi cu adevărat valoros din care nu numai că am putea învăța despre ce anume ne leagă pe toți, dar ne poate ajuta să găsim și soluții pentru a ne asculta mai bine.” 

Regizorul laureat cu premiul Emmy, Topaz Adizes, pe scena UNFINISHED

Printre speakerii confirmați de anul acesta se numără Topaz Adizes – scriitor, regizor și arhitect în designul experiențelor, al cărui documentar interactiv {THE AND} a câștigat în 2015 premiul Emmy și premiul World Press Photo; Rafaela Sahyoun – dansatoare, coregrafă și profesoară de dans, implicată în mai multe proiecte pedagogice artistice; Ligia Giatti – director de operațiuni la Mesa, un sistem de lucru bazat pe echipă, conceput pentru a rezolva rapid provocări complexe; John Evans – muzician ce experimentează la limita dintre soul, blues, electronică și house și Edouard Millot – antreprenor, membru  Climatosfera și formator Climate Fresk.

Mai multe detalii și speakeri confirmați se pot regăsi pe website-ul festivalului: https://unfinished.ro/line-up/ și pe canalele de social media: Facebook, Instagram, Linkedin și Twitter.

Cristian Movilă, fondatorul festivalului UNFINISHED, a declarat că „2023 nu face excepție de la regulă. UNFINISHED este în primul rând o comunitate de indivizi complet diferiți, dar care împărtășesc aceeași viziune, curiozitate și deschidere către învățare non-stop. Din acest motiv, misiunea noastră este să conectăm oameni care la prima vedere par să nu aibă nicio legătură unul cu celălalt, dar a căror interacțiune poate genera niște conversații extrem de revelatoare. Așa că, ediția de anul acesta va aduce la aceeași masă arhitecți cu specialiști în tehnologie, coregrafi cu antreprenori, naturaliști cu psihoterapeuți și suntem convinși că intersecția acestor domenii complet diferite va avea un rezultat valoros și memorabil. Important este să-i ascultăm cu adevărat”.

Cum poți participa la UNFINISHED?

Ca în fiecare an, participarea în festival costă timp și implicare. Unica modalitate de a avea acces în comunitatea UNFINISHED este prin completarea unei aplicații, în care cei interesați trebuie să povestească despre ei, despre valorile și motivația lor și despre ce aduc în festival cu prezența lor. Sesiunea de înscriere se va deschide pe site-ul www.unfinished.ro, la începutul lunii iulie, și vor fi acceptați 3141 participanți.

Despre UNFINISHED

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție. Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.