Expoziția premiată la London Fashion Week – FOUND.LOST.FOUND ajunge în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-premiata-la-london-fashion-week-found-lost-found-ajunge-in-romania/

Miercuri, 11 mai, ora 18.00, va avea loc prima vizionare a expoziţiei de bijuterie contemporană şi proiecţii multimedia „Found.Lost.Found” la sediul   Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38). Expoziţia a fost prezentată pentru prima dată la International Fashion Showcase 2016, secţiune din cadrul London Fashion Week coordonată de British Council şi British Fashion Council.

Un articol de Liliana Matei|9 mai 2016

Dedicată pentru prima oară exclusiv bijuteriei de autor, expoziția a fost inspirată de formele şi simbolismul podoabelor dacice şi prezentată sub forma unei instalaţii interactive de bijuterii semnate de designerii Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ioana Ardelean şi Otilia Mihalcea, și de proiecții multimedia realizate de Black Horse Mansion.  Expoziţia „Found.Lost.Found”, curatoriată de designerul David Sandu, a fost organizată de  Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană în colaborare cu   Institutul Cultural Român din Londra și cu sprijinul UniCredit România, Atlassib si Simplu MakerShop.

În cadrul premiilor „Emerging Talent Awards”, acordate celor mai talentaţi tineri designeri şi curatori din lume, din cei peste 80 de designeri intraţi în concurs, Otilia Mihalcea, creatoarea din spatele brandului Oval ( HYPERLINK „http://ovaloval.com/” ovaloval.com), a obţinut Premiul pentru design de accesorii  – o reuşită remarcabilă pentru designul românesc de bijuterie. Expoziția i-a impresionat atât de mult pe membrii juriului încât au inventat un premiu nou la ediţia acestui an, acordat creatorilor de accesorii, o premieră absolută în istoria International Fashion Showcase și care va fi menținut în edițiile viitoare.

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.