Future Perfect – Viitor Anterior, la Fabrica de pensule
https://www.ziarulmetropolis.ro/future-perfect-viitor-anterior-la-fabrica-de-pensule/

Fabrica de Pensule alături de Spaţiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziţii dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului “Future Perfect / Viitor Anterior”, în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfăşura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

Un articol de Liliana Matei|13 noiembrie 2020

Expozițiile rămân deschise în perioada 14.11.2020 – 17.01.2021, curatori fiind Ciprian Mureșan și Șerban Savu. Artiști: Mircea But, David Farcaș, Camilia Filipov, Lucia Ghegu, Adela Giurgiu, Lucian Popăilă, Ioana Sisea, Paul Stoie

„Ne angajăm, alături de 8 artiști consacrați invitați, stârniți de fapt, să creăm cadrul unui dialog între generații într-un proiect nomad cu 4 stații de oprire, MAGMA Sf. Gheorghe fiind prima dintre acestea. Sectorul emergent al scenei este unul dintre cele mai afectate de orice situație de tip criză, e valabil asta și acum. Artiștii tineri sunt nevoiți de cele mai multe ori să-și deseneze singuri structurile pe care mai apoi să înceapă să își desfășoare activitatea, să-și caute/articuleze propriul discurs artistic. Scena locală (dacă o putem numi scenă) nu este oricum din cele mai deschise și/sau prietenoase cu orice e nou și deci riscant, așa că oportunități pentru tineri artiști sunt extrem de puține”, a declarat Mihai Iepure-Gorski, co-curator al programului de arte vizuale al Fabricii de Pensule.

Ciprian Mureșan și Șerban Savu, artiști ai unei generații consacrate, sunt participanți activi în acest acest proiect angajându-se într-un demers care îi repune în logica lucrului cu mizele și comunitatea locală prin selecția și (mai mult decât atât) dezvoltarea unui dialog cu artiști din generații mai tinere și finalmente curatorierea acestei expoziții. Lucrările artiștilor Mircea But, David Farcaș, Camilia Filipov, Lucia Ghegu, Adela Giurgiu, Lucian Popăilă, Ioana Sisea și Paul Stoie vor sălășlui timp de 2 luni în spațiul MAGMA din Sf. Gheorghe. Lucruri de văzut, de descoperit, de înțeles.

Vernisajul va consta într-un tur ghidat al expoziției oferit de curatorii Ciprian Mureșan și Serban Savu și avea loc online în data de 13 noiembrie, de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

Expoziția va fi realizată la Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA (P-ța Libertății Nr. 2, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, România).

În momentul actual, din cauza situației cauzate de coronavirus, expoziția nu poate fi vizitată fizic. Până la noi reglementări, expoziția va putea fi văzută online pe contul de Instagram al Fabricii de Pensule.

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

Pagina 1 din 5912345...102030...Ultima »