Expoziția premiată la London Fashion Week – FOUND.LOST.FOUND ajunge în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-premiata-la-london-fashion-week-found-lost-found-ajunge-in-romania/

Miercuri, 11 mai, ora 18.00, va avea loc prima vizionare a expoziţiei de bijuterie contemporană şi proiecţii multimedia „Found.Lost.Found” la sediul   Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38). Expoziţia a fost prezentată pentru prima dată la International Fashion Showcase 2016, secţiune din cadrul London Fashion Week coordonată de British Council şi British Fashion Council.

Un articol de Liliana Matei|9 mai 2016

Dedicată pentru prima oară exclusiv bijuteriei de autor, expoziția a fost inspirată de formele şi simbolismul podoabelor dacice şi prezentată sub forma unei instalaţii interactive de bijuterii semnate de designerii Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ioana Ardelean şi Otilia Mihalcea, și de proiecții multimedia realizate de Black Horse Mansion.  Expoziţia „Found.Lost.Found”, curatoriată de designerul David Sandu, a fost organizată de  Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană în colaborare cu   Institutul Cultural Român din Londra și cu sprijinul UniCredit România, Atlassib si Simplu MakerShop.

În cadrul premiilor „Emerging Talent Awards”, acordate celor mai talentaţi tineri designeri şi curatori din lume, din cei peste 80 de designeri intraţi în concurs, Otilia Mihalcea, creatoarea din spatele brandului Oval ( HYPERLINK „http://ovaloval.com/” ovaloval.com), a obţinut Premiul pentru design de accesorii  – o reuşită remarcabilă pentru designul românesc de bijuterie. Expoziția i-a impresionat atât de mult pe membrii juriului încât au inventat un premiu nou la ediţia acestui an, acordat creatorilor de accesorii, o premieră absolută în istoria International Fashion Showcase și care va fi menținut în edițiile viitoare.

08
/05
/18

Se împlinesc, astăzi, 115 ani de la moartea unuia dintre cei mai talentaţi, influenţi şi interesanţi artişti ai secolului al XIX-lea. În primăvara anului 2015, tabloul său “Nafea Faa Ipoipo?" ("Când te vei căsători?"), realizat în anul 1892, devenea cea mai scumpă operă de artă din istorie, după ce era achiziționat pentru suma de 300 de milioane de dolari. Recordul lui Gauguin a rezistat doar un an și jumătate, până în noiembrie 2017, când “Salvator Mundi”, pictura atribuită lui Leonardo da Vinci, era cumpărată cu 450,3 milioane de dolari.

07
/05
/18

Comunitatea “Domnițe cu altițe” vă invită duminică, 13 mai 2018, la cea de-a doua ediție a Paradei Portului Popular românesc în București. Parada va străbate Calea Victoriei pana în Centrul Vechi, la Hanul lui Manuc.