Expoziția “The Human Body” vine în premieră în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-the-human-body-vine-in-premiera-in-romania/

Expoziţia The Human Body se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa şi va ramâne deschisă până pe data de 30 iunie 2013.

Un articol de Andrada Văsii|22 martie 2013

Expoziția The Human Body se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și va ramâne deschisă până pe data de 30 iunie 2013.

Expoziția “THE HUMAN BODY” vine în premieră în România! Expoziția prezintă vizitatorilor peste 200 de exponate – corpuri umane reale (integrale si segmentate) atent disecate, ce oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care funcționează. Un eveniment produs de GForce Exhibitions şi organizat de Events.

Programul de vizitare este zilnic, de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00. Aceste exponate extraordinare au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind expuse în orașe precum: Londra, Oostende, Belgia, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena.

Expoziția își poartă vizitatorii într-o călătorie fascinantă prin nouă galerii ce prezintă componentele esențiale ale anatomiei umane și ilustrează efectele fumatului, obezității și ale altor afecţiuni cauzate de neglijarea organismului. Vizitatorii vor avea ocazia să compare un plămân sănătos cu un plămân negru, grav afectat de fumat. Exponatele demonstrează cum unii oameni pot avea mai multă grijă de mașinile lor decât de trupurile lor.

Expoziția The Human Body va schimba fără îndoială, pentru totdeauna, modul în care vizitatorii percep corpul uman. Oferă românilor, în premieră, o șansă unică de a privi prin ochii unui chirurg și de a experimenta corpul uman în toată complicata sa splendoare. Sperăm să îi inspire să facă alegeri de viaţă mai sănătoase. (Sorina Burlacu, Director General Events)

„Îți taie respirația, este teribila și chiar frumoasă” – Irish Times (Irlanda)
„O călătorie fascinantă în corpul uman” – Il Giornao Edelpiemonte (Italia)
„O expoziție impresionantă … Această expoziție unică îndeplinește toate așteptările” – Comerț Oostende (Belgia)
„Cea mai vizitată și controversată expozitie de pe planetă… O adevărată călătorie de la știință la mister” – Libero-ul Sri (Italia)

Info:

PREŢURI BILETE:
Adulţi:
Marţi -vineri: 50 lei
Sămbătă-duminică: 60 lei

Copii (7-18 ani)
Marţi-vineri: 32 lei
Sămbătă-duminică: 38 lei

Pensionari şi studenţi:
Marţi-vineri: 40 lei
Sămbătă-duminică: 50 lei

Grupuri de peste 10 copii (pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa [email protected]).
Marţi-vineri: 30 lei / persoană

Abonament de familie – 1 adult + 2copii
Marţi-vineri: 85 lei
Sămbătă-duminică: 100 lei

Abonament de familie – 2 adulţit+3 copii
Marţi -vineri: 120 lei
Sămbătă-duminică: 135 lei

 

Credit foto: Muzeul Antipa

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.