Expozitie de costume și vizită în spații secrete ale Operei Comice pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-de-costume-si-vizita-in-spatii-secrete-ale-operei-comice-pentru-copii/

Sâmbătă, pe 21 mai, în intervalul 16:00-01:00, iubitorii de operă şi balet vor avea ocazia să descopere o expoziţie inedită de peste 100 de costume din cele mai apreciate producţii de operă, balet, operetă şi musical din stagiunile Operei Comice pentru Copii. Evenimentul include şi o vizită surpriză – în premieră! – în spaţii secrete ale clădirii.

Un articol de Liliana Matei|18 mai 2016

Noaptea Muzeelor este un eveniment european, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

 

“Lumea scenei este fascinantă. Până la produsul final, care farmecă spectatorul așezat confortabil în fotoliu, sunt nenumărate aspecte, de care se ocupă o armată invizibilă, ce ne este dezvăluită în tururile ghidate în spatele cortinei. De această dată, ne bucurăm să prezentăm publicului cele mai îndrăgite costume din producțiile de operă, balet, operetă și musical ale Operei Comice pentru Copii, precum și o incursiune surpriză, organizată în premieră în spații ale clădirii care nu au mai fost nicicând vizitate. Vă invităm să ne bucurăm împreună de Noaptea Muzeelor!.”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției

Până la finalul stagiunii, Opera Comică pentru Copii pregătește a doua ediție a festivalului organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în perioada 1-4 iunie. Anul acesta, Festivalul “Opera Copiilor” include peste 25 de evenimente pentru întreaga familie, desfășurate în Parcul Herăstrău, la Muzeul Satului și la sediul instituției.

Gala de Balet și Gala de Operă, OCC cinema, concerte lecție, concerte folk, concursuri de puzzle, concursuri pe Freewheel și Treasure Hunt sunt doar câteva dintre evenimentele de care ne vom bucura în cele 4 zile de festival. Bilete pentru cele două spectacole de gală sunt disponibile în rețeaua bilete.ro – cu minim 48 de ore înainte de spectacol – și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) – între orele 10-14, în zilele de luni, marți, miercuri, vineri și duminică, între orele 10-20 sâmbăta, joia fiind închis.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.