Expoziţie de fotografie şi bandă desenată la Biblioteca Naţională: „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-de-fotografie-si-banda-desenata-la-biblioteca-nationala-cu-caragiale-de-la-washington-la-bucuresti/

„Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, expoziţie de fotografie şi bandă desenată la Biblioteca Naţională. „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, o expoziţie de fotografie şi bandă desenată realizată de Mădălina Corina Diaconu şi Mihai Grăjdeanu, se va deschide joi la sediul Bibliotecii Naţionale a României, informează organizatorii într-un comunicat. Imagini din piesa […]

Un articol de |9 octombrie 2012

„Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, expoziţie de fotografie şi bandă desenată la Biblioteca Naţională.

„Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, o expoziţie de fotografie şi bandă desenată realizată de Mădălina Corina Diaconu şi Mihai Grăjdeanu, se va deschide joi la sediul Bibliotecii Naţionale a României, informează organizatorii într-un comunicat.

Imagini din piesa de teatru „O noapte furtunoasă” jucată la Washington (regia Toma Enache, actori TNB) şi la Bucureşti (Teatrul Masca), precum şi pagini din volumul „O scrisoare pierdută” în benzi desenate vor putea fi admirate la mezaninul bibliotecii.

Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, Mihai Grăjdeanu semnând benzile desenate, prima adaptare în această tehnică a unei piese a marelui dramaturg I. L. Caragiale.

„Fotografiile mele NU sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseşte la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi împărţite în două categorii: fotografii făcute intenţionat, atunci când am povestea şi-mi trebuie doar ilustrarea ei, şi fotografii făcute la inspiraţie, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment din care se naşte povestea”, afirmă Mădălina Corina Diaconu, potrivit comunicatului.

Organizată împreună cu Galeria Danaart Gallery, expoziţia, care va putea fi vizitată până pe 31 octombrie, se înscrie în seria de manifestări culturale dedicate Anului Caragiale organizate de Biblioteca Naţională a României.

Mădălina Corina Diaconu este absolventă a secţiei de Grafic Design de la Universitatea Tibiscus din Timişoara şi Academia de Artă din Bucureşti.

A locuit 16 ani în Washington DC, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă atât pentru ziarele din România, cât şi pentru ziarele româneşti din SUA, colaborând cu TV Chicago, Antena 1, PRO TV şi Radiodifuziunea Română.

În prezent este preşedinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio România Cultural, redactor la Radio Prodiaspora şi s-a restabilit în oraşul natal, Bucureşti.

Născut la Mangalia şi stabilit în Bucureşti, Mihai Grăjdeanu a început să deseneze încă din timpul grădiniţei.

Copil fiind, a participat la concursurile de desene pe asfalt de la Constanţa iar mai târziu, la saloanele şi festivalurile naţionale şi locale de benzi desenate.

Este autorul a câtorva volume de benzi desenate: „Legendele Dacilor – Piatra Sacră”, „Ciutanul” (vol. 1), primul roman grafic românesc despre fotbal, „Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate”, „După gratii”, prima bandă desenată pentru deţinuţii din penitenciarele din România, „O scrisoare pierdută”, prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I. L. Caragiale, revista on-line pentru copii „Atelier BD” şi programul „Artă la Pachet”.

Autorul a definitivat volumul al doilea al romanului grafic „Ciutanul”, urmând ca acesta, odată cu găsirea unei edituri, să vadă lumina tiparului.

 

Sursa: Agerpres

28
/05
/15

Asociația Docuart inițiază luni, 1 iunie, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, un nou proiect - "Proiecțiile Docuart". Filmele documentare, exclusiv românești, vor fi difuzate la Cinema Muzeul Țăranului, accesul la proiecții fiind liber. În cadrul evenimentelor vor fi susținute sesiuni de întrebări și răspunsuri între public și realizatorii documentarelor.

28
/05
/15

Într-o zi de 28 mai (1999), după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină, era expusă din nou publicului. Vizitatorii au obligația de a privi de departe pânza și nu pot rămâne în faţa tabloului mai mult 15 minute.

28
/05
/15

Thom Yorke, solistul trupei britanice Radiohead, a compus un cântec care are o durată totală de 18 zile. Cântecul "Subterranea", care are o durată totală de 432 de ore, a fost compus pentru a fi utilizat ca fundal sonor pentru o retrospectivă ce marchează împlinirea a 25 de ani de la debutul artistului Stanley Donwood, bun prieten cu Thom Yorke.

27
/05
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Alexandru Unguru a fost cercetător universitar, are un doctorat în arta actorului și joacă la Teatrul Odeon din Bucureşti.  În ultimul an, a scris nouă piese pe care le-a montat în teatrul independent. “De veghe în lanul de ocară”,  „Akasă”, “Declick”,  „Köln”, „Ka-chiiing!”, “Doi și un Tulnik” sunt câteva dintre ele.

27
/05
/15

"Visul unei nopți de vară", una dintre cele mai cunoscute și mai jucate comedii ale marelui William Shakespeare, și-a găsit lăcaș în această stagiune, la Teatrul de Stat din Constanța.

27
/05
/15

S-a încheiat perioada de înscriere a filmelor la prima ediţie a competiţiei Ceau, Cinema!. Selecţia oficială va fi anunţată până pe data de 15 iunie. Se cunoaşte deja componenţa juriului care va acorda trofeul 'Ceau, Cinema!'. Un trio alcătuit dintr-o tânără actriţă în plină ascensiune şi doi critici de film cunoscuţi.

26
/05
/15

Joi, 28 mai, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda unei noi întâlniri Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici dedicată, de aceasta data, recentei apariţii a primului volum din seria de opere Ezra Pound, care va fi publicată în patru volume la Editura Humanitas Fiction.