Expoziţie dedicată lui Michael Jackson, la Paris şi Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-dedicata-lui-michael-jackson-la-paris-si-londra/

O expoziţie dedicată impactului „uriaş” pe care l-a avut Michael Jackson asupra artei contemporane va fi deschisă în luna iunie (2018), la National Portrait Gallery din Londra, după care va ajunge, în noiembrie, la Grand Palais din Paris.

Un articol de Petre Ivan|1 decembrie 2017

Expoziţia „Michael Jackson: On the Wall” va prezenta „povestea nespusă” despre cum „regele muzicii pop” a devenit „una dintre cele mai influente personalităţi în arta ultimii jumătăţi de secol”, inspirând artişti precum Andy Warhol, David LaChapelle şi Grayson Perry.

Această expoziţie va cupinde lucrări realizate de aproximativ 40 de artişti, între care se numără Gary Hume, Maggi Hambling, Catherine Opie şi Yan Pei Ming, care vor fi prezentate împreună pentru prima dată.

Michael Jackson este cunoscut, între altele, pentru transformarea videoclipurilor muzicale într-o formă de artă şi pentru mişcările de dans „robot” şi „moonwalk”.

Curatorul Nicholas Cullinan, director la National Portrait Gallery din Londra, susţine că show-ul prezintă „ceva nou” despre Michael Jackson, cu toate că artistul a fost atât de celebru.

*

Michael Jackson (29 august 1958 – 25 iunie 2009) a fost cântăreţ, compozitor, dansator şi coregraf american, supranumit ”regele muzicii pop”. S-a remarcat încă din copilărie, în calitate de membru al grupului Jackson Five, şi a devenit apoi, după ce şi-a lansat cariera solo, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai planetei. A lansat numeroase albume de succes, precum ”Thriller”, ”Bad” şi ”Dangerous”, iar single-urile şi discurile sale s-au vândut în aproximativ 1 miliard de copii pe plan mondial.

Foto: Expoziţie dedicată lui Michael Jackson – facebook

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.