Fabrica de Sens, între 2 și 15 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/fabrica-de-sens-intre-2-si-5-iunie/

Festivalul Fabrica de Sens se desfăşoară între 2 şi 15 iunie. Vă prezentăm programul evenimentului.

Un articol de Liliana Matei|5 iunie 2023

Fabrica de Sens este un program educațional de o complexitate unică în mediul muzeal local și nu numai. Pornind de la înclinația naturală a MARe/Muzeului de Artă Recenta spre temele, tehnicile, ideile și practicile de actualitate, programul educațional, prin toate compartimentele sale diverse și totodată coerente, vizează racordarea participantilor (copii, adolescenti, adulti, dar și cadre de specialitate) la cele mai specifice experiențe ale prezentului.

Programul a fost conceput ca un mecanism complex de mediere artistică, prin intermediul căreia MARe/Muzeul de Artă Recentă vizează concomitent dezvoltarea semnificațiilor, dar și a sensibilității, oferind participanților acces la palierele conceptuale și emoționale ale artei actuale.

Fabrica de Sens a urmărit apropierea și asimilarea artei atât la un nivel practic ce vizează îndemânarea artistică și deprinderea tehnicilor (de pictură, sculptură, foto și video), dar și la un nivel teoretic de înțelegere a imaginii și a sensurilor ei.

Întregul program este mai mult decat un demers didactic și este racordat la experiența directă a participanților cu spațiile, cu colecțiile și cu expozițiile muzeului.

Programul Fabrica de Sens se încheie cu Festivalul Fabrica de Sens.

Programul Festivalului Fabrica de Sens:

2 iunie, orele 17.00 – ARCUB

Vernisajul expozițiilor

Arhifoto (instructor Rareș Toma) și Pictoria & Sculptoria (instructoare Regina Ionescu)

𝑖𝑛𝑡𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑖𝑏𝑒𝑟𝑎̆

Expoziția va fi deschisă din 3 până în 15 iunie, în intervalul orar 11-19, cu excepția zilelor de luni și marți.

3 iunie, orele 11.00-19.00 – MARe

_ sala Auditorium

Proiecție video Artistul @CineMARe, coordonator Ștefan Constantinescu

_ orele 17.00, etaj 2

Spectacol Poezia visului, de Miriam Răducanu | one man show: Lari Georgescu

intrare în baza biletului standard MARe

7 iunie, orele 17.00 – Muzeul de Artă Constanța

Vernisajul expoziției Cum se cade.

intrare liberă

8 iunie, orele 19.00 – MARe (grădină)

Conferința Proceduri actuale în lumea artei

intrare liberă

10 iunie, orele 17.00 – Goethe Institut București

Vernisajul expoziției MARe de Mic

intrare liberă

11 iunie – MARe

_ orele 12.00, etaj 1
Performance Muzeul sculpturilor vii

_ orele 13.00

Performance Imagini Sonore

intrare în baza biletului standard MARe

15 iunie, orele 19.00 – MARe (etaj 3)

Poetry & Sound Performance

Mai multe detalii despre programul festivalului găsiți pe pagina oficială de Facebook MARe.

Coordonatori: Antonia Iordache și Cristian Vechiu

Prezentat de: UniCredit Bank

Cu sprijinul: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Goethe Institut București, Ferma de Artă, Unteatru, AREAL, Cambridge School of Bucharest, Muzeul de Artă Constanța, Ascultă Viața, Clinica Statera

Program co-finanțat de AFCN. Administrația Fondului Cultural Național

*Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.