Farsă la Hollywood: Mel Brooks a lăsat în ciment amprenta unei mâini cu şase degete
https://www.ziarulmetropolis.ro/farsa-la-hollywood-mel-brooks-a-lasat-in-ciment-amprenta-unei-maini-cu-sase-degete/

Actorul de comedie, producătorul şi umoristul Mel Brooks, în vârstă de 88 de ani, a făcut o nouă farsă luni, lăsând amprenta unei mâini cu şase degete în cimentul din faţa celebrului Chinese Theatre din Hollywood.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2014

Scriitorul şi scenaristul Max Brooks, fiul lui Mel Brooks şi al actriţei Anne Bancroft, l-a prezentat pe tatăl său, exclamând cu ironie: „Nu cumva e prea devreme?”.

„Actorii de comedie nu primesc niciodată recunoaşterea pe care o merită la Hollywood. De câte ori a câştigat o comedie premiul Oscar pentru cel mai bun film? Până la urmă, râsul este acela care ne ajută să trăim în fiecare zi”, a adăugat el.

Mel Brooks s-a prezentat la ceremonie purtând o haină albă, cravată asortată, cămaşă şi pantaloni negri, notează Mediafax.

„Doamnelor şi pantofii mei, vreau să vă mulţumesc că sunteţi aici şi că participaţi la această glumă minunată”, a declarat Mel Brooks, cunoscut pentru comedia „Producătorii/ The Producers” (1968) şi numeroase parodii reuşite, precum „Tânărul Frankenstein/ Young Frankenstein” (1974), în care a jucat alături de colaboratorul său preferat, Gene Wilder.

După ce şi-a lăsat amprentele mâinilor în ciment, actorul american şi-a arătat palmele şi a început să îşi numere degetele: cinci la mâna dreaptă şi şase la mâna stângă.

Mel Brooks

Mel Brooks

„La ce-i foloseşte al şaselea deget? Îl ajută să bată mai repede la maşina de scris”, au glumit fanii actorului pe Twitter.

Mel Brooks

Mel Brooks, al cărui nume real este Melvin Kaminsky, s-a născut în cartierul newyorkez Brooklyn în 1926, într-o familie evreiască.

A debutat în acelaşi timp cu Woody Allen, în „Your show of show”, în anii ’60, înainte de a deveni unul dintre cei mai cunoscuţi regizori şi producători din anii ’70, cu filme precum „Producătorii”, „Douăsprezece scaune”, „Şei în flăcări” şi „Comedie mută ’77”.

Foto: Mel Brooks – facebook

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.