Feerie muzicala in lumea basmelor pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/feerie-muzicala-in-lumea-basmelor-pe-scena-operei-nationale-romane-din-timisoara/

O feerie muzicală în lumea basmelor îi aşteaptă pe cei mici pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara care le-a pregătit o premieră absolută, ‘Steaua de sticlă’, ce va avea loc vineri, de la ora 18,00. Spectacolul este semnat de Dumitru Ardelean, iar libretul îi aparţine Silviei Kerim. Pe scenă se vor întâlni Albă ca […]

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2012

O feerie muzicală în lumea basmelor îi aşteaptă pe cei mici pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara care le-a pregătit o premieră absolută, ‘Steaua de sticlă’, ce va avea loc vineri, de la ora 18,00.

Spectacolul este semnat de Dumitru Ardelean, iar libretul îi aparţine Silviei Kerim.

Pe scenă se vor întâlni Albă ca Zăpada, Piticii, Fram Ursul Polar, Zâna Zăpezilor şi Fetiţa cu chibrituri, Balaurul cu şapte capete, Motanul Încălţat, Regina Neagră, Micul Prinţ, dar şi alte personaje de poveste.

‘Acest proiect constituie o mare provocare deoarece pe lângă colectivul Operei cu care am mai lucrat până acum, de data aceasta voi lucra şi cu personajele principale care sunt copii; copii între 5 ani (cel mai mic) şi 10 ani (cea mai mare), care pe parcursul desfăşurării spectacolului vor dansa, vor juca diverse roluri şi vor învăţa să se integreze alături de actorii adulţi într-un spectacol pe Scena Mare a Operei. Împreună cu scenografa Geta Medinschi şi cu Hellen Ganser, care semnează coregrafia, am gândit un spectacol alert, plin de culoare, de veselie şi de poezie şi, mai ales, ….de tandreţe. Am apelat la modul de gândire al copiilor şi am lăsat copiii actori să completeze cu fantezia lor, fantezia noastră. Va fi un experiment unic, atât pentru copii, cât şi pentru noi, cei mari’, a declarat regizorul spectacolului, Marina Emandi Tiron.

Silvia Kerim, absolventă a Facultăţii de Filologie, Secţia Limba şi Literatura Franceză, este autoarea a peste 24 de volume: memorialistică, literatură pentru copii, traduceri din literatura universală.

Împreună cu compozitorul Marius Ţeicu este autoarea unor musical-uri de mare succes: ‘Mary Poppins’, ‘Micuţa Dorothy’, ‘Gulliver’, ‘Frumoasa din pădurea adormită’, jucate atât în ţară, cât şi în străinătate, în Franţa şi Spania.

În 1996 a creat serialul TV ‘Căsuţa cu poveşti’, difuzat de televiziunea naţională.

Silvia Kerim deţine numeroase şi importante premii literare naţionale şi internaţionale. Recent, juriul IBBY a nominalizat-o pentru Premiul Andersen.

Sursa: Agerpres

21
/01
/15

Televiziunea HBO va putea fi urmărită gratuit de abonaţii operatorilor de cablu şi DTH din România, în weekendul 23-25 ianuarie. Timp de trei zile, HBO îi invită pe telespectatori să urmărească, fără abonament, filmele şi serialele difuzate de această televiziune.

21
/01
/15

Două capodopere ale muzicii clasice, adevărate "hit-uri" ale repertoriului, vor fi ascultate în concertul prezentat miercuri, 28 ianuarie (19.00) de Orchestra de Cameră Radio. Seara muzicală de la Sala Radio va debuta cu celebra suită Anotimpurile, compusă în 1720 de Vivaldi, devenit atât de apreciată şi de cunoscută abia în secolul XX.

20
/01
/15

Editura Humanitas Multimedia a lansat audiobook-ul „Jurnalul Annei Frank", în lectura actriței Ana Ularu. Unul dintre cele mai celebre jurnale din lume, textul scris de tânăra Anne Frank a devenit materie de studiu în multe școli și a avut parte de numeroase adaptări teatrale și cinematografice.

20
/01
/15

Drama "Leviafan/ Leviathan" a regizorului rus Andrei Zvyagintsev, nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2015, a stârnit o dezbatere aprinsă în Rusia, cineastul fiind acuzat de administraţia de la Kremlin că ponegreşte imaginea ţării.

20
/01
/15

Juriul Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat în 2015 de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen, laureaţi cu Palme d'Or în 1991, preşedinţia bicefală a juriului prestigiosului eveniment fiind o premieră în istoria acestuia.

20
/01
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Iulia Verdeş, 27 de ani, actriţă. E pe scenă de la cincisprezece ani. Profesionist, cu contract, cam de la majorat. A intrat la Teatru din a doua încercare, a fost în seriale la Pro TV, a jucat în scurtmetraje cu care a mers la festivaluri în toată lumea.

20
/01
/15

Regizoarele Ruxandra Ghiţescu, Natalia Saufert şi Cristina Groşan, monteurul Laszlo Istvan Dunai şi producătoarea Ioana Drăghici vor participa la secţiunea Berlinale Talents a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2015, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala germană.

20
/01
/15

Iustin Capră, unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori români, a murit, luni seară, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, unde se internase cu o zi în urmă. Capră a creat, printre altele, rucsacul zburător, brevetat de americani şi folosit de cosmonauţi la deplasările intercapsulare.

20
/01
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Andrei Huţuleac joacă pe 24 ianuarie, de la ora 19.00, în „Visul unei nopţi de vară“, spectacolul lui Victor Ioan Frunză de la Teatrul Metropolis. Actorul vorbeşte despre motivele pentru care s-a apucat de meseria lui.

19
/01
/15

Violonista poloneză Patrycja Piekutowska, invitată specială în concertul de deschidere al stagiunii curente a Orchestrei Naţionale Radio, va cânta în evenimentul programat vineri, 23 ianuarie (19.00), la Sala Radio.