„Femeia… ieri și azi” – concert Virgil Ianțu cu BIG BAND-ul Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/femeia-ieri-si-azi-concert-virgil-iantu-cu-big-band-ul-radio/

VIRGIL IANȚU, alături de BIG BAND-ul RADIO dirijat de IONEL TUDOR va susţine joi, 3 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, un eveniment special, dedicat în special femeilor, sărbătorite la început de primăvară!

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2016

Sub titlul „FEMEIA… IERI și AZI”, Virgil Ianțu propune o colecție inedită de piese românești cunoscute, de la melodii ca Dorul – Aurelian Andreescu, Nu m-am gândit la despărțire – Dan Spătaru, Ce bine că ești – Nicu Alifantis, Dor de viață – Aura Urziceanu, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generații, până la hit-uri din ultimii ani ca Dacă-ai ști – Direcția 5, Găsește-mi loc – Ștefan Bănică Jr, Vreau o minune – Holograf, Mi-e dor de tine – Mălina Olinescu,Pleacă – Vunk Ft Antonia, Praf de stele – Vița de vie, Nu am chef azi – Vama Veche sau Eu vara nu dorm – Connect-r.

Acest album este o mică istorie a muzicii românești, o colecție frumoasă care sper să placă. Nu are un public țină anume, este dedicat celor care iubesc muzica românească bună și poate fi ascultat și de către cei care preferă trupa SIMPLU, dar și de către cei care ascultau cu ani în urmă Nicu Alifantis. – Virgil Ianțu

Concertul de la Sala Radio are ca punct de pornire proiectul muzical lansat de Virgil Ianțu în februarie 2014 – intitulat “Ieri si Azi” – care a însemnat un turneu național și un album cu același titlu. „Ieri si Azi” reprezinta o serie de piese românești, compuse în stiluri și în perioade diferite, reunite într-o colecție de melodii swing realizată de George Natsis și Adrian Despot.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet.

Foto: VIRGIL IANȚU – orchestreradio.ro

13
/01
/22

Începând cu 13 ianuarie, orașele Iași, Bacău și Galați vor continua să găzduiască seria de concerte „Pepiniera”, susținută prin programul Comisiei Europene - Music Moves Europe. Prin intermediul proiectului, organizatorii își propun să susțină artiștii cu potențial și să-i ajute să-și extindă baza de fani la nivel național. Accesul este liber la toate concertele, în limita locurilor disponibile.

13
/01
/22

Unul dintre cei mai apreciați dirijori români – CRISTIAN MANDEAL – și un concert în care „vedeta” serii va fi HARPA, instrumentul ce naște o sonoritate atât de specială și de plăcută, sunt „ingredientele” evenimentului prezentat miercuri, 19 ianuarie 2022 (de la 19.00) de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, la Sala Radio.

12
/01
/22

Iași, 11 ianuarie 2022 - Cea de-a treia ediție a Classix Festival va avea loc în perioada 13 - 19 februarie 2022 și se va desfășura în format hibrid (fizic și online), reunind peste 40 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 14 țări la Iași.

23
/12
/21

Nu vă lăsați păcăliți de apariție discretă și micuță a Andreei Mădălina Barbu în afara scenei. Atunci când cântă, Andreea Mădălina se transformă într-o forță a naturii. Vocea ei de soprană de coloratură atinge tonuri foarte înalte „ca de privighetoare” și te poartă în povestea muzicală pe care o interpretează.

22
/12
/21

La TVR 1, Crăciunul vine cu bucurie: colinde, poveşti impresionante, surprize pentru copii şi oameni mari, întâlniri încărcate de emoţie. Ne vom delecta cu programe de sărbătoare pregătite pentru telespectatorii de toate vârstele, pentru toţi cei care ne lăsăm cuprinşi de magia sărbătorilor de iarnă. Semifinala „Vedeta populară”, emisiuni şi ediţii speciale – „Iată, vin colindătorii!”, „Poveşti de Crăciun”, „Exclusiv în România”, „Moş Crăciun ...de împrumut”, animaţii pentru copii, precum şi filme cu tematică de Crăciun sunt câteva dintre programele pe care TVR 1 le oferă telespectatorilor săi în perioada 24-27 decembrie.

19
/12
/21

Din 20 până în 26 decembrie, zilnic, de la ora 10.00 (în reluare de la ora 17.00), vă așteaptă cadourile pregătite de Andreea Kiseleff și Lucian Haralambie “Sub bradul de Crăciun” – colinde, cântece de Crăciun, dar și opusuri celebre, alături de cele 6 cantate care compun “Oratoriul de Crăciun” de Johann Sebastian Bach.