FEST-FDR nu s-a încheiat, urmează spectacole de vis
https://www.ziarulmetropolis.ro/fest-fdr-nu-s-a-incheiat-urmeaza-spectacole-de-vis/

Timişoara şi-a consolidat în ultima săptămână poziţia de capitală a artelor spectacolelor, iar vestea bună e că lucrurile nu se opresc aici.

Un articol de Petre Ivan|19 mai 2014

Un bilanț sumar al primelor 5 zile de FEST-FDR 2014 dezvăluie un tablou cât se poate de atrăgător pentru Timișoara teatrală: peste 150 de artiști și oameni ai scenei prezenți la Timișoara, 15 reprezentații din cele mai diverse, probleme stringente ale realității abordate creativ, din perspective multiple, săli pline și public entuziast.

După cea mai importantă panoramă a spectacolului și dramaturgiei contemporane românești (secțiunea FDR), Festivalul European al Spectacolului Timișoara –Festival al Dramaturgiei Românești va continua să celebreze diversitatea artelor scenei între 10 și 17 iunie.

Oferta este pe măsura așteptărilor: spectacole grandioase de stradă, un regal de teatru-dans (garantat de nume ca Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu și Andrea Gavriliu) și dramaturgie contemporană.

Dacă adăugăm și nume-surpriză precum Peter Stein sau Christian Lacroix, prezente prin spectacolele lor, dar și reprezentații susținute de două dintre cele mai importante teatre europene, perspectiva asupra ediției 2014 a FEST-FDR este completă.

Grupo Puja! -credit  José Rodriguez -

Până atunci, iubitorii de teatru vor avea ocazia de a se reîntâlni cu sălile de spectacol. În cele trei sptămâni care au rămas, Teatrul Național din Timișoara a pregătit o ofertă demnă de o primăvară teatrală: în 22 mai, spectacolul ”Scrisori de Dragoste către Stalin”, de Juan Mayorga , în regia lui Ștefan Iordănescu, avându-i ca protagoniști pe actorii Mălina Manovici, Victor Manovici și Damian Oancea va explora relația complicată între creație și mecanismele puterii.

O nouă premieră își așteaptă publicul pe 7 iunie. Este vorba de ”Canicula” de Antoaneta Zaharia, regia Miruna Radu, în interpretarea actorilor Mirela Puia și Cătălin Ursu.

Foto: José Rodriguez

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.