Festivalul de Film Bucuresti va avea loc între 7 şi 10 octombrie, la NCRR
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-bucuresti-va-avea-loc-intre-7-si-10-octombrie-la-ncrr/

Festivalul de Film Bucureşti, aduce pentru iubitorii de film, în perioada 7 – 10 octombrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din Capitală, cele mai bune pelicule.

Un articol de Andrada Văsii|30 septembrie 2013

Festivalul de Film Bucuresti aduce pentru iubitorii de film cele mai bune pelicule, în perioada 7 – 10 octombrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din Capitală.

Astfel, retrospectiva  de la Festivalul de Film Bucuresti va fi deschisă de câştigătorul trofeului B-EST IFF, „Blancanieves” (foto sus), al regizorului spaniol Pablo Berger, o reinterpretare a clasicului basm „Albă ca Zăpada” cu acţiunea plasată în lumea toreadorilor din Sevilla anilor ’20. Juriul B-EST IFF a decernat premiul „pentru reuşita combinare dintre un omagiu plin de imaginaţie adus cinematografului mut şi o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii”.

Filmul a fost distins la premiile Goya/ Goya Awards 2013 cu numeroase distincţii precum cel mai bun film, cea mai bună actriţă, cel mai bun debut, cel mai bun scenariu original, cea mai bună imagine, cele mai bune costume, cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun cântec şi cea mai bună scenografie.

La finalul filmului, alături de invitaţi surpriză, publicul va fi invitat la o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe tema filmelor contemporane care au readus în actualitate filmele mute. ,,Blancanieves” este adus în România de Transilvania Film.

Filme bune la Festivalul de Film Bucuresti

O altă producţie pregătită pentru public la Festivalul de Film Bucuresti este „Compliance/ Supunere”, în regia lui Craig Zobel, reprezentant de marcă al noului val de regizori americani independenţi. Lansat la Sundance, filmul a avut premiera europeană la Locarno şi a cucerit instant laudele criticilor şi publicului.

„Compliance” este filmul şoc al ediţiei de anul acesta, bazat pe fapte pe cât de incredibile, pe atât de reale: ca urmare a unei farse telefonice din partea unui aşa-zis poliţist, şefa unui fast-food începe să interogheze o angajată, consecinţele demersului ei fiind de-a dreptul siderante.

Festivalul de Film Bucuresti

Dreama Walker în „Compliance”- film prezent la Festivalul de Film Bucuresti

Timp de o decadă, un individ din SUA s-a delectat în timpul liber cu farse făcute prin telefon. În 2004, însă, se petrece evenimentul incredibil care inspiră şi filmul. Consecinţele au fost devastatoare, punând în lumină tentaţia supunerii oarbe, care a stat şi la baza experimentul Milgram.

Festivalul de Film reprezintă prima mare competiţie cinematografică de film de lungmetraj organizată la Bucureşti, începând din anul 2005, notează Mediafax.

Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care încurajează curentele şi perspectivele alternative ce nu-şi găsesc, de obicei, locul în programele cinematografelor româneşti, care descoperă noi talente şi promovează tineri cineaşti, Festivalul de Film Bucuresti este cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj.

Info:

Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Intrarea la film este 10 lei, la preţ întreg, şi 7 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari.

Foto credit: Cinemagia, filme participante la Festivalul de Film Bucuresti

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.