Festivalul de Teatru de la Sibiu, buget de 8 milioane de euro
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-de-la-sibiu-buget-de-8-milioane-de-euro/

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) are un buget de aproape opt milioane de euro, anunţă directorul festivalului, Constantin Chiriac. Totodată, la ediţia din acest an, şapte personalităţi vor primi câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2014

„Bugetul este ceva mai mare decât cel de anul trecut, se apropie de opt milioane de euro din care ban public este un procent de 17,5 la sută”, a precizat Chiriac, notează Mediafax.

Conform directorului festivalului, pentru anul 2014, Consiliul Local şi Primăria Sibiu au alocat Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, organizatorul principal al FITS, suma de 12,5 milioane de lei, în timp ce Ministerul Culturii a contribuit „în ultimul moment” cu un milion de lei.

7 stele pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu

În cadrul FITS, şapte personalităţi artistice vor primi câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu. Aceştia vor fi: regizorul Peter Brook, „un patriarh” al artelor spectacolului care va avea trei piese în festival, dar şi şase filme cu şi despre el, regizorii Lev Dodin, „cel mai important nume din zona rusească”, Krystian Lupa, „răsfăţatul celor mai mari festivaluri din lume”, şi Peter Stein, „legenda teatrului german”.

Constantin Chiriac

Constantin Chiriac, directorul Festivalul de Teatru de la Sibiu

Li se vor mai adaugă coregraful Gigi Căciuleanu, poetul şi dramaturgul Radu Stanca, patronul spiritual al Teatrului Naţional din Sibiu, dar şi Martin Hochmeister, ctitorul primului teatru din România, celebra Sala Thalia din municipiul Sibiu.

Decernarea stelelor se va face în cadrul unei ceremonii care va fi urmată de o gală a personalităţilor şi va avea loc în 14 iunie 2014, la Sala Thalia din Sibiu.

Aleea Celebrităţilor a fost inaugurată la ediţia din 2013 a FITS, când au primit primele şase stele regizorii Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcărete, Declan Donnellan, criticul de teatru George Banu şi Nakamura Kanzaburo XVII (post mortem), actor Kabuki.

Cea de-a XXI-a ediţie a FITS are loc între 6 şi 15 iunie şi reuneşte peste 2.500 de artişti din 50 de state, în cadrul a 381 de evenimente, care vor fi prezentate în 66 de locaţii din Sibiu şi împrejurimi.

Foto cu Festivalul de Teatru de la Sibiu şi Constantin Chiriac

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.