Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis vine la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-tanar-ideo-ideis-vine-la-bucuresti/

Ideo Ideis prezintă Noaptea Teatrului Tânăr, pentru prima dată în Bucureşti. Evenimentul va fi găzduit de ArCuB şi va avea loc vineri, 14 noiembrie, între orele 19:00 şi 02:00.

Un articol de Ziarul Metropolis|1 noiembrie 2014

Noaptea Teatrului Tânăr, un concept special creat pentru tinerii bucureșteni, reprezintă un concentrat de Ideo Ideis. Cele 9 zile de festival se comprimă în noiembrie într-o singură noapte. Pentru prima dată, toate elementele care fac din Alexandria un loc magic în fiecare vară – adolescenți, teatru, muzică, artă, educație alternativă, mentorship – se reunesc într-un singur eveniment în București.

Cu scopul comun de a oferi cât mai multor tineri acces liber la cultură, echipa Ideo Ideis și BRD au gândit împreună un eveniment inspirat de realitatea tinerilor din București. Noaptea Teatrului Tânăr își propune, într-o manieră cât mai relaxată, să le arate adolescenților că teatrul poate fi tânăr, iar cultura poate fi cool.

Pentru mare parte din adolescenții urbani, teatrul rămâne în continuare o noțiune învechită sau elitistă. Conceptul evenimentului din București își propune să aducă puștimea bucureșteană mai aproape de un teatru viu, de un teatru tânăr care le vorbește pe limba lor. Piesele care ajung an de an la Ideo Ideis reinterpretează constant concepte clasice, aducându-le aproape de ei înșiși și de lumea în care trăiesc. Teatrul de la Ideo Ideis nu este un teatru învechit, ci din contră unul care se updatează constant și care își dă refresh de la an la an. (Andreea Borțun, Co-Președinte IDEO IDEIS)

Ne gândeam de ceva vreme să facem un eveniment în Bucuresti și ne doream ca experiența de la Alexandria să fie accesibilă cât mai multor tineri. Parteneriatul cu BRD ne-a ajutat să realizăm lucrul ăsta mai repede decât ne așteptam. Am gândit împreună evenimentul și cred că am reușit să includem în el cele mai importante elemente din Ideo Ideis.  (Alexandru Ion, Co-Președinte IDEO IDEIS)

Noaptea Teatrului Tânăr include spectacole de teatru, o serie de evenimente conexe dedicate procesului de educație alternativă și îi are ca invitați speciali pe câțiva dintre membrii familiei Ideo Ideis. În cadrul evenimentului veți putea vedea 3 dintre spectacolele de teatru tânăr de la ultima ediție a festivalului: “5 nuanțe de negru” (trupa Domino, Râmnicu Vâlcea), “ampiticipecreier.com” (trupa Atelierul de Teatru, Botoșani) și “Clasa noastră” (trupa AS, București).

Programul detaliat al evenimentului va fi disponibil pe siteul oficial Ideo Ideis și pe pagina oficială de Facebook începând cu 7 noiembrie.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

23
/09
/17

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureștiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

22
/09
/17

Au mai rămas doar câteva zile până când adolescenții bucureșteni se vor putea reîntâlni cu EXCELSIOR TEEN-FEST – un eveniment dedicat în exclusivitate lor, o întâlnire cu teatrul, dar și cu arta filmului de animație, a sound design-ului și a editării de film. La fel ca în fiecare ediție de până acum, adolescenții vor fi implicați activ în procesul artistic. Vor aplauda și vor fi aplaudați.

22
/09
/17

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă dinstinsă în anul 2008 cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Din distribuție fac parte nume consacrate ale scenei Teatrului Mic, Rodica Negrea, Dana Dembinski-Medeleanu și Caudiu Istodor, dar și o parte din trupa tânără de actori, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu și Ionuț Vișan.

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Editura Nemira lansează un nou roman scris de Iulian Tănase – Melciclopedia, o carte plină de jocuri de cuvinte și cu numeroase trimiteri culturale, o aventură a imaginației, a erudiției și a spiritului ludic. Povestea este însoțită de ilustrațiile lui Mircea Pop.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

21
/09
/17

Teatrul Apollo111 anunță primul spectacol din stagiunea Satelit – PULVERIZARE – în regia lui Andrei Măjeri. Bazat pe un text premiat al Alexandrei Badea care a fost pus în scenă cu succes în mai multe țări europene, piesa se află la prima montare în România.

20
/09
/17

Peste o treime (34%) din numărul biletelor pentru spectacolele celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru au fost deja epuizate, la doar 24 de ore de la momentul punerii lor în vânzare. Recordul a fost stabilit după primele 4 ore, când se înregistra o cotă de 25% vânzări din totalul biletelor Festivalului.

20
/09
/17

„Perfect sănătos”, noul lungmetraj al Ancăi Damian (scenariu – Lia Bugnar, actori în cele mai importante roluri: Anghel Damian, Olimpia Melinte, Vlad Ivanov și Cristina Florea), nu se înscrie în noul val. Ceea ce nu înseamnă că nu e important.