Festivalul dEvA Magic Summer – voci feminine în concert 20-22 august 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-deva-magic-summer-voci-feminine-in-concert-20-22-august-2021/

Festivalul dEvA Magic Summer – seri de jazz, blues şi crossover va avea în prim plan vocile feminine româneşti de gen, care vor putea fi ascultate timp de trei zile (20-22 august, de la ora 19) în Parcul Cetăţii din Deva.

Un articol de Petre Ivan|6 august 2021

Generosul și spectaculosul filon muzical dat de combinația dintre jazz, blues și crossover va fi reprezentat de unele dintre cele mai talentate și cunoscute cântăreţe ale momentului din România.

Pentru a convinge publicul românesc că avem şansa de a fi contemporani cu cea mai numeroasă și talentată generație de vocaliste ale acestor stiluri muzicale, Festivalul dEvA Magic Summer – seri de jazz, blues și crossover invită pe scenă în cele trei seri de 20, 21 și 22 august în Parcul Cetății, voci deja consacrate din diverse generații, precum Paula Seling, Luiza Zan, Nadia Trohin, Irina Sârbu, Ana Cristina Leonte, Ana Maria Roşu, Maru. Maria Răducanu, în formulă solo sau cu trupă, alături de care vor evolua reprezentativi muzicieni ai genului, dintre care nu vor lipsi Big Band-ul Radio sau sextetul vocal a cappella Blue Noise, cu programe pline de virtuozitate, fantezie, culoare și exuberanță. Conceptul și distribuția artistică a festivalului sunt realizate de Oltea Șerban-Pârâu. Prezentatorul celor trei seri va fi Cristian Marica.

Festivalul dEvA Magic Summer – seri de jazz, blues și crossover propune, așadar, o întâlnire în premieră în România cu frumusețea, delicatețea, dar și forța și seducătoarea fascinație a jazz-ului și a celor mai noi derivate ale acestuia, în proiecte muzicale inovatoare de cel mai înalt nivel artistic având în centru VOCEA FEMININĂ.

Artistele invitate, mare parte dintre ele deja cu o recunoaștere care depășește granițele țării, vor da cu siguranță acea notă de strălucire, clasă și stil, care va înscrie festivalul din Cetatea Deva pe harta celor mai selecte manifestări de gen din România.

Festivalul dEvA Magic Summer
Seri de jazz, blues şi crossover
voci feminine în concert

Parcul Cetăţii
20 august, ora 19.00

LUIZA ZAN / voce, Barabás Lőrinc / trompetă, samples, keys – Railroad

ANA MARIA ROŞU & GUESTS
Ana Maria Roşu / voce, Sorin Zlat / pian, Florian Nicolau / chitară, Cătălin Milea / saxofon, Iulian Nicolau / tobe,
A-C LEONTE & THE BASH
Ana-Cristina Leonte / voce, Tavi Scurtu / tobe, Albert Tajti / clape, bass synth, Alex Arcuş / saxofon, flaut, bass synth

21 august, ora 19.00

MARÚ

MARIA RĂDUCANU – voce, chitară

PAULA SELING – voce, pian

22 august, ora 19.00

BLUE NOISE – sextet vocal a cappella

IRINA SÂRBU BAND
Irina Sârbu / voce, Puiu Pascu / claviaturi, Ciprian Parghel / contrabas, Tudor Parghel / tobe

BIG BAND RADIO dirijor Ionel Tudor
solistă NADIA TROHIN – voce

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu