Festivalul „George Enescu“. Concertele la care mai puteţi găsi bilete!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-concertele-la-care-mai-puteti-gasi-bilete/

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare

Un articol de Dan Boicea|19 aprilie 2013

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare.

Pe 15 aprilie au fost puse în vânzare aproape 40.000 de bilete individuale, în condițiile în care în ianuarie au fost vândute locurile alocate abonamentelor.

Numărul total de locuri pentru ediția Festivalului George Enescu din acest an este de aproximativ 100.000 (incluzând atât bilete individuale, cât și abonamente).

Iată evenimentele la care mai puteţi găsi locuri:

Concertul dirijorului Paavo Jarvi, alături de renumita Orchestre de Paris, interpretând George Enescu. Un dirijor al „emoțiilor extreme“, Paavo Jarvi este laureat al presigioaselor Premii Grammy

Data: 5 şi 6 septembrie 2013

Ora: 19.30
Sala Mare a Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program 5 septembrie 2013

H. Berlioz – Uvertura la „Le Corsaire” H 101
B. Britten – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 15
Solistă : VILDE FRANG – vioară
C. Saint-Saëns – Simfonia nr. 3 cu orgă în do minor op. 78
Solist : THIERRY ESCAICH – orgă

Program 6 septembrie 2013

G. Enescu – Simfonia nr. 1 în Mi bemol Major op. 13
S. Prokofiev – Simfonia nr. 5 în Si bemol Major op. 100

Biletele pot fi achiziționate pe acest link.

„Să-ți pui sufletul pe tavă, să ai curajul să treci de la o extremă la alta şi să nu te rușinezi – am fost învățați că nu e potrivit să facem asta. Or, ceea ce trebuie să facem este exact asta“, mărturisea dirijorul Paavo Jarvi pentru presa străină. Un muzician al „emoțiilor extreme“, Jarvi este directorul muzical al prestigioasei Orchestre de Paris şi laureat a două dintre cele mai impotrante distincţii din lumea muzicii clasice: un premiu Grammy şi un premiu Echo, în anul 2010.

Un „Superman“ al muzicii, dirijorul Antonio Pappano aduce Reqviem-ullui Verdi la Festivalul Enescu 2013

Detalii eveniment:

Data: 12 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, Seria Mari Orchestre ale Lumii
Program:

G. Verdi – Requiem

Solişti :
LIUDMYLA MONASTYRSKA – soprană
EKATERINA SEMENCHUK – mezzo-soprană
JOHAN BOTHA – tenor
RENÉ PAPE – bas

Bilete pot fi achiziționate de pe acest link.

Dirijorul Antonio Pappano va interpreta pe scena Festivalului „Reqviemul“ lui Verdi, alături de una dintre cele mai importante orchestre din lume și orchestra numărul unu a Italiei: Orchestra și Corul Academiei dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Antonio Pappano este directorul muzical al Operei Regale Covent Garden, unde a interpretat și înregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu. Pappano este cunoscut pentru interpretările sale de o mare forță: „Mă simt Superman!“, mărturisea presei britanice despre senzația de a dirija un ciclu întreg de opere.

Eveniment fără precedent: întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner va fi interpretată în Festival, la două secole de la nașterea compozitorului

Detalii eveniment:

Concertele din SeriaWagner vor avea loc pe datele de 15, 16, 19 și 22 septembrie. Pentru ore și programul detaliat, consultați pagina Festivalului Enescu.

Bilete pot fi achiziționate pe acest link.

Publicul va putea urmări în premieră întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner (1813 – 1883) în Festivalul Enescu, chiar în anul în care se aniversează două secole de la naşterea compozitorului şi 130 de ani de la moartea sa. Capodopera wagneriană va fi interpretată de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta lui Marek Janowski.

O alăturare în premieră: celebrul Lawrence Foster va dirija alături de cea mai tânără orchestră românească, Orchestra Română de Tineret

Detalii program:

Data: 8 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program :

D. Dediu – Frenesia pentru orchestră op. 84 (2000)
J. Brahms – Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor op. 102
Solişti : PINCHAS ZUKERMAN – vioară
AMANDA FORSYTH – violoncel
M. Ravel – Rapsodie espagnole
M. Ravel – Pavane pour une infante défunte
M. Ravel – Alborada del Gracioso
M. Ravel – Bolero

Bilete se pot cumpăra de pe acest link.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România

O alăturare fără precedent și, în același timp, o reverență adusă muzicii românești și artiștilor români, concertul susținut de Orchestra Română de Tineret sub bagheta unuia dintre cei mai bine cotați dirijori din lume, Lawrence Foster, aduce publicului compoziții românești, dar și celebrul Bolero al lui Ravel.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România, Orchestra Română de Tineret, a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008. Membrii săi, majoritatea cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani , sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Orchestra a avut mai multe apariții pline de strălucire, inclusiv pe scena Ateneului Român, sub bagheta lui Cristian Mandeal. De asemenea, au susținut concertele extraordinare „Eurovision –Tineri muzicieni“ din 14 martie 2010 şi cel din 25 octombrie 2010, realizate împreună cu Fundaţia Principesa Margareta a României și dirijate de maestrul Horia Andreescu.

Lawrence Foster nu este doar unul dintre cei mai cunoscuți dirijori străini, ci și un mare iubitor al compozițiilor lui George Enescu. Este memorabilă înregistrarea integralei Enescu, sub bagheta sa, realizată cu casele de discuri Emi, Erato și Claves.

Informaţii complete, pe site-ul festivalului

Printre artiștii și evenimentele de neratat din ediția 2013 a Festivalului George Enescu, pentru care încă mai pot fi achiziționate bilete, se numără și concertele susținute de orchestre de primă mână precum London Philarmonic Orchestra, Royal Stockholm Philarmonic Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra.

De asemenea, se mai pot găsi bilete și pentru spectacolele de operă și de balet.

Vă recomandăm să consultați site-ul Festivalului, secțiunea Program, precum și site-ul www.eventim.ro pentru a fi la curent cu situația biletelor disponibile, deoarece acestea se modifică în timp real, în funcție de vânzări. Informațiile sunt disponibile în dreptul fiecărui concert din program.

Ediția 2013 a Festivalului Internațional George Enescu a atins un nou record în privința vânzărilor. Pe 15 aprilie, în doar 2 ore, s-au vândut 20.000 de bilete pe site-ul www.eventim.ro și în rețeaua de magazine Eventim.

25
/07
/17

Două ateliere de critică teatrală pentru tineri, unul în engleză, altul, în franceză, se vor desfășura în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, care va avea loc în perioada 5-12 octombrie.

25
/07
/17

Veniţi să vizitaţi Sinaia! Într-o plimbare lejeră, la pas, prin 350 de ani de istorie. În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:30, cei pasionați de istorie și turism sunt invitaţi să străbbată, timp de oră, o oră şi jumătate, unul dintre cele două trasee propuse de arhitectul Dan Manea, autorul cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor”.

25
/07
/17

Festivalul Film 4 Fun își propune şi anul acesta să aducă zâmbetul pe buzele spectatorilor cu o serie de comedii şi parodii savuroase! Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se vor număra Emilia Dobrin, Radu Gabriel, Irina Margareta Nistor, Nae Caranfil, Alexandru Papadopol, Magda Catone şi mulţi alţii. Trofeul Film 4 Fun va fi înmânat actriţei Coca Bloos.

25
/07
/17

Proiecţia filmului JINA, în regia lui Dumitru Budrala, va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, de la ora 22 în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, în aer liber, în Șesul Jinarilor, în prezența a zeci de mii de oameni și a regizorului Dumitru Budrala.

24
/07
/17

Cartea „Călătoria diletanților (Din amintirile locotenentului în rezervă Amiran Amilahvari)” (în ireproșabila traducere a lui Nicolae Iliescu) a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2017.

24
/07
/17

În perioada 25 iulie - 3 august, Radio România Muzical transmite în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.

24
/07
/17

În această seară (24 iulie), de la ora 21.10, iubitorii teatrului pot vedea ”Năpasta” de I.L. Caragiale, în regia lui Miron Niculescu. Spectacolul a fost difuzat In Memoriam Emil Bota (15 septembrie 1911 - 24 iulie 1977), în anul 1970, chiar în ziua în care, acum 40 de ani, poetul, prozatorul și îndrăgitul actor - aici în rolul „Ion” – se stingea din viață.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.