Festivalul „George Enescu“. Concertele la care mai puteţi găsi bilete!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-concertele-la-care-mai-puteti-gasi-bilete/

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare

Un articol de Dan Boicea|19 aprilie 2013

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare.

Pe 15 aprilie au fost puse în vânzare aproape 40.000 de bilete individuale, în condițiile în care în ianuarie au fost vândute locurile alocate abonamentelor.

Numărul total de locuri pentru ediția Festivalului George Enescu din acest an este de aproximativ 100.000 (incluzând atât bilete individuale, cât și abonamente).

Iată evenimentele la care mai puteţi găsi locuri:

Concertul dirijorului Paavo Jarvi, alături de renumita Orchestre de Paris, interpretând George Enescu. Un dirijor al „emoțiilor extreme“, Paavo Jarvi este laureat al presigioaselor Premii Grammy

Data: 5 şi 6 septembrie 2013

Ora: 19.30
Sala Mare a Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program 5 septembrie 2013

H. Berlioz – Uvertura la „Le Corsaire” H 101
B. Britten – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 15
Solistă : VILDE FRANG – vioară
C. Saint-Saëns – Simfonia nr. 3 cu orgă în do minor op. 78
Solist : THIERRY ESCAICH – orgă

Program 6 septembrie 2013

G. Enescu – Simfonia nr. 1 în Mi bemol Major op. 13
S. Prokofiev – Simfonia nr. 5 în Si bemol Major op. 100

Biletele pot fi achiziționate pe acest link.

„Să-ți pui sufletul pe tavă, să ai curajul să treci de la o extremă la alta şi să nu te rușinezi – am fost învățați că nu e potrivit să facem asta. Or, ceea ce trebuie să facem este exact asta“, mărturisea dirijorul Paavo Jarvi pentru presa străină. Un muzician al „emoțiilor extreme“, Jarvi este directorul muzical al prestigioasei Orchestre de Paris şi laureat a două dintre cele mai impotrante distincţii din lumea muzicii clasice: un premiu Grammy şi un premiu Echo, în anul 2010.

Un „Superman“ al muzicii, dirijorul Antonio Pappano aduce Reqviem-ullui Verdi la Festivalul Enescu 2013

Detalii eveniment:

Data: 12 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, Seria Mari Orchestre ale Lumii
Program:

G. Verdi – Requiem

Solişti :
LIUDMYLA MONASTYRSKA – soprană
EKATERINA SEMENCHUK – mezzo-soprană
JOHAN BOTHA – tenor
RENÉ PAPE – bas

Bilete pot fi achiziționate de pe acest link.

Dirijorul Antonio Pappano va interpreta pe scena Festivalului „Reqviemul“ lui Verdi, alături de una dintre cele mai importante orchestre din lume și orchestra numărul unu a Italiei: Orchestra și Corul Academiei dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Antonio Pappano este directorul muzical al Operei Regale Covent Garden, unde a interpretat și înregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu. Pappano este cunoscut pentru interpretările sale de o mare forță: „Mă simt Superman!“, mărturisea presei britanice despre senzația de a dirija un ciclu întreg de opere.

Eveniment fără precedent: întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner va fi interpretată în Festival, la două secole de la nașterea compozitorului

Detalii eveniment:

Concertele din SeriaWagner vor avea loc pe datele de 15, 16, 19 și 22 septembrie. Pentru ore și programul detaliat, consultați pagina Festivalului Enescu.

Bilete pot fi achiziționate pe acest link.

Publicul va putea urmări în premieră întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner (1813 – 1883) în Festivalul Enescu, chiar în anul în care se aniversează două secole de la naşterea compozitorului şi 130 de ani de la moartea sa. Capodopera wagneriană va fi interpretată de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta lui Marek Janowski.

O alăturare în premieră: celebrul Lawrence Foster va dirija alături de cea mai tânără orchestră românească, Orchestra Română de Tineret

Detalii program:

Data: 8 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program :

D. Dediu – Frenesia pentru orchestră op. 84 (2000)
J. Brahms – Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor op. 102
Solişti : PINCHAS ZUKERMAN – vioară
AMANDA FORSYTH – violoncel
M. Ravel – Rapsodie espagnole
M. Ravel – Pavane pour une infante défunte
M. Ravel – Alborada del Gracioso
M. Ravel – Bolero

Bilete se pot cumpăra de pe acest link.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România

O alăturare fără precedent și, în același timp, o reverență adusă muzicii românești și artiștilor români, concertul susținut de Orchestra Română de Tineret sub bagheta unuia dintre cei mai bine cotați dirijori din lume, Lawrence Foster, aduce publicului compoziții românești, dar și celebrul Bolero al lui Ravel.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România, Orchestra Română de Tineret, a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008. Membrii săi, majoritatea cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani , sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Orchestra a avut mai multe apariții pline de strălucire, inclusiv pe scena Ateneului Român, sub bagheta lui Cristian Mandeal. De asemenea, au susținut concertele extraordinare „Eurovision –Tineri muzicieni“ din 14 martie 2010 şi cel din 25 octombrie 2010, realizate împreună cu Fundaţia Principesa Margareta a României și dirijate de maestrul Horia Andreescu.

Lawrence Foster nu este doar unul dintre cei mai cunoscuți dirijori străini, ci și un mare iubitor al compozițiilor lui George Enescu. Este memorabilă înregistrarea integralei Enescu, sub bagheta sa, realizată cu casele de discuri Emi, Erato și Claves.

Informaţii complete, pe site-ul festivalului

Printre artiștii și evenimentele de neratat din ediția 2013 a Festivalului George Enescu, pentru care încă mai pot fi achiziționate bilete, se numără și concertele susținute de orchestre de primă mână precum London Philarmonic Orchestra, Royal Stockholm Philarmonic Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra.

De asemenea, se mai pot găsi bilete și pentru spectacolele de operă și de balet.

Vă recomandăm să consultați site-ul Festivalului, secțiunea Program, precum și site-ul www.eventim.ro pentru a fi la curent cu situația biletelor disponibile, deoarece acestea se modifică în timp real, în funcție de vânzări. Informațiile sunt disponibile în dreptul fiecărui concert din program.

Ediția 2013 a Festivalului Internațional George Enescu a atins un nou record în privința vânzărilor. Pe 15 aprilie, în doar 2 ore, s-au vândut 20.000 de bilete pe site-ul www.eventim.ro și în rețeaua de magazine Eventim.

23
/06
/17

A apărut în cinematografele din România ,,Povestea iubirii”, un film în care iubirea și scrisul salvează vieți, un bătrân evreu încă le poartă pică nemților, iar un băiețel se crede Mesia.

23
/06
/17

Ron Howard a fost confirmat ca regizor al spin-off-ului "Star Wars" dedicat personajului Han Solo. Regizorul laureat al premiului Oscar îi înlocuiește la timona filmului pe Phil Lord și Christopher Miller, la care Disney a renunțat în această săptămână, deși au fost implicați în producție timp de șase luni.

23
/06
/17

Artiștii care doresc o carieră internațională, contracte care să le permită bugete de dezvoltare sau concerte la Eurosonic, Reeperbahn, Tallin Music Week, Where’s The Music, MENT, Novarock, Hurricane, Lollapalooza și alte mari festivaluri ale lumii au șansa unică să-i întâlnească la Sibiu pe cei mai importanți decidenți din industria muzicală europeană, reuniți în perioada 27-29 iulie pentru prima ediție East European Music Conference.

23
/06
/17

"Pentru mine, realismul înseamnă totul în artă. Eu trebuie să fiu, din toate punctele de vedere, acela pe care-l joc și nimic altceva. Nu-mi place să șarjez, să afectez, să împopoțonez rolul cu farafastîcuri; așa joc de când m-am urcat prima oară pe scenă și așa voi juca totdeauna." - Alexandru Giugaru. Într-o zi de 23 iunie se năştea, la Huşi, unul dintre cei mai populari actori români.

23
/06
/17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în întreaga lumea. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, peste 10 milioane de persoane au ascultat, în doar 24 de ore, piesa difuzată de radiourile din Statele Unite.

22
/06
/17

„Planeta Petrila” (din 23 iunie, în cinematografe) este un documentar în egală măsură fantastic și dureros de adevărat. Tânărul regizor Andrei Dăscălescu a dat – după „Consantin și Elena” – încă o capodoperă.

22
/06
/17

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte primul eveniment independent din cadrul programului de educaţie cinematografică, susţinut de susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, „Cinemateca pentru toţi”. Tema noii întâlniri este „Religia în cinemaul românesc”.

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

21
/06
/17

Ultimul film al marelui regizor polonez Andrzej Wajda, "Imaginea de apoi", şi câştigătorul Ursului de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, "Despre trup şi suflet", al cineastei maghiare Ildikó Enyedi, se numără printre atracţiile celei de-a patra ediţii a festivalului de film Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.