Festivalul Enescu: prima zi în cinci declaraţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-prima-zi-in-cinci-declaratii/

Festivalul Enescu este acoperit de Ziarul Metropolis, partener media al evenimentului, prin informaţii la cald, de la cele mai importante concerte şi conferinţe de presă.

Un articol de Adina Scorţescu|2 septembrie 2013

Festivalul Enescu este acoperit de Ziarul Metropolis, partener media al evenimentului, prin informaţii la cald, de la cele mai importante concerte şi conferinţe de presă.

Iată cele mai importante declaraţii de duminică, din prima zi de la Festivalul Enescu:

● Ioan Holender, Directorul Artistic al Festivalului Enescu, la conferința de presă dinaintea primului concert: „Mă simt obligat față de oamenii care plătesc impozite în țara asta“. (Festivalul Internaţional George Enescu 2013 – 1-28 septembrie, Bucureşti –  e finanțat, în proporție de aproape 90%, de statul român.)

Citiţi şi: George Enescu, în interviuri publicate în presa românească

● Daniel Barenboim, dirijorul care a deschis programul Festivalulului cu Rapsodia nr. 2 a lui Enescu, între două reprize de aplauze: „Festivalul Enescu, în veci!”

● Daniel Barbu, Ministrul Culturii, în legătură cu fondurile ce vor fi alocate pentru ediția din 2015: „Indubitabil, Festivalul Enescu este o comoară națională și nimeni nu are de gând s-o irosească. Tindem mai degrabă să adăugăm, nu să reducem din ea.“

Festivalul Enescu

Festivalul Enescu 2013: Cameron Carpenter, în concertul de la Ateneul Român

● Stelian Melinte, meloman la 80 de ani, în fața Sălii Palatului, după simfonia dirijată de Daniel Barenboim: „Părerea mea e că e mai bun pianist decât dirijor.”

● Cameron Carpenter, organist, pe scena Ateneului, aproape de miezul nopții: „I played with three instruments: my left arm, my right arm and my feet.” (n. red. – Am cântat cu trei instrumente: mâna stângă, mâna dreaptă și picioarele.)

Foto: Andrei Gîndac

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.