Festivalul ”Folk la altar – generația generică” la Râșnov
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-folk-la-altar-generatia-generica-la-rasnov/

Prima ediţie va fi un ”episod pilot”, în care timp de 4 zile, în perioada 28-31 iulie 2021 în Biserica Evanghelică din Râşnov, artiştii vor face o incursiune în istoria muzicii folk prin concerte, lansări de carte şi momente de ”arhivă”.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2021

Festivalul vine ca surpriza verii la Râșnov. Un festival folk așa cum de puține ori vedem sau auzim, un festival folk într-o biserică veche, o muzică cu istorie într-un cadru istoric.

Într-un decor ce păstrează amintiri și amprente ale secolului al 18-lea, cu o acustică specifică unei biserici în care sute de ani s-a cântat la orgă, festivalul ”Folk la altar” aduce în fața publicului unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți muzicieni folk, din România.

Muzica acestora nu se rezumă doar la cântece, ci și la un fragment de istorie, surprinzând evoluția evenimentelor și întâmplărilor din acea perioadă și adaptarea muzicii în funcție de acestea.

Festivalul Folk la altar – generația generică este o întoarcere la origini și la original, o nevoie a artiștilor de reîntâlnire intimă cu publicul.

Evenimentul este organizat de Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Râșnov și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Program Folk la altar – generația generică:

Miercuri 28 iulie 2021 – Ilie Stepan și Horea Crișovan / Remember Florian Pittiș
Joi 29 iulie 2021 – Doru Stănculescu, Mircea Vintilă, Sorin Minghiat și Eugen Avram / Remember Dan Andrei Aldea și Horia Stoicanu
Vineri 30 iulie 2021– Zoia Alecu și Adrian Ivanițchi / Remember Anda Călugăreanu și Dorin Liviu Zaharia
Sâmbătă 31 iulie 2021 – Nicu Alifantis și Mircea Florian / Remember Nicu Vladimir și Valeriu Sterian

Biletele sunt disponibile pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/program/folk-la-altar-generatia-generica-la-rasnov

 

07
/04
/22

În perioada 13 – 16 aprilie 2022, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” desfășoară în premieră Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor”, sub coordonarea dirijorilor Anna Ungureanu și Cezar Verlan. Proiectul se va desfășura în orașele Arad: 13 aprilie, la Filarmonca din Arad, Timișoara: 14 aprilie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Alba Iulia: 15 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor; Cluj–Napoca: 16 aprilie la Teatrul Maghiar de Stat.

28
/03
/22

Marţi, 5 aprilie, la ora 19:00, la Palatul Suţu, compozitorul și muzicologul Dan Dediu va deschide seria de concerte-conferinţă intitulată „Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia ACCUMM.

17
/03
/22

Miercuri, 23 martie 2022,  de la ora 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, condus de Iosif Ion Prunner, va susține un program dedicat apropiatei sărbători pascale: Missa In illo tempore de Claudio Monteverdi și câteva lucrări de Gavriil Musicescu: Imnele Sfintei Liturghii, Concertul coral nr. 1, op. 15 și Concertul coral nr. 2, op. 30. Concertul este realizat în parteneriat cu Trinitas TV.

15
/03
/22

Considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, un creator romantic influențat puternic de stilul clasic, Johannes Brahms a fost așezat de celebrul dirijor și pianist Hans von Bülow pe un piedestal, alături de ceilalți doi mari „B” ai muzicii germane: Bach – Beethoven – Brahms.