Festivalul George Enescu va putea fi vizionat, în direct, din sălile Grand Cinema Digiplex
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-va-putea-fi-vizionat-in-direct-din-salile-grand-cinema-digiplex/

Festivalul George Enescu şi Grand Cinema Digiplex au încheiat un parteneriat care permite ca cele mai importante concerte din ediţia 2013 a Festivalului să fie urmărite în transmisiune directă.

Un articol de Andrada Văsii|29 aprilie 2013

Festivalul George Enescu și Grand Cinema Digiplex au încheiat un parteneriat care permite ca cele mai importante concerte din ediția 2013 a Festivalului să fie urmărite în transmisiune directă, în sălile de cinematograf  din Băneasa Shopping City de iubitorii muzicii care nu au mai găsit bilete la spectacole.

Pentru prima dată în istoria Festivalului George Enescu, iubitorii muzicii clasice pot vedea concertele din ediția 2013 în sălile de cinematograf, transmise în direct. În condițiile în care biletele la majoritatea spectacolelor au fost epuizate deja, am vrut să deschidem Festivalul către un număr cât mai mare de spectatori, care să aibă acces la evenimente și altfel decât prin prezența propriu-zisă în sălile de concerte

Oana Marinescu,

director de comunicare al Festivalului George Enescu

Vânzari record de bilete

Jumătate din cele 40.000 de bilete pentru Festivalul Internațional George Enescu puse în vânzare prin Eventim la 15 aprilie, s-au epuizat într-un timp record – două ore de la deschiderea vânzării – în timp ce abonamentele s-au vândut aproape în totalitate la numai două ore de la punerea lor pe piață, pe 15 ianuarie 2012. Iar în acest moment mai mult de 80% dintre locurile disponibile în sălile de concerte sunt ocupate.

Bilete la cinema

Pentru Festivalul George Enescu, biletele transmisiunilor în direct sunt disponibile spre rezervare și cumpărare on-line și la casele de bilete ale Grand Cinema Digiplex,  între 29 aprilie și 23 iunie. Ridicarea acestora se va putea face în perioada 23 – 29 iunie, urmând ca din 1 iulie să fie anulate rezervările şi repuse în vânzare biletele neridicate. Vor fi puse la dispoziție bilete individuale, cu pretul de  45 lei pentru un bilet standard și 50 lei pentru un loc premium. Festivalul se va deschide pe data de 1 septembrie și se va desfășura pe parcursul întregii luni.

Grand Cinema Digiplex este deja cunoscut pentru transmisiunile în direct și în exclusivitate ale spectacolelor de pe scene renumite ale lumii- Teatrul Bolshoi, Royal Opera House, Opera din Paris sau Opera Australia. Suntem mândri că putem transmite în direct Festivalul Internațional George Enescu, punând astfel  România pe lista țărilor în care marile concerte de muzică clasică sunt transmise în direct în sălile de cinematograf.

John Younis,

Entertainment Business Unit General Manager

O tradiție de peste 50 de ani

Festivalul George Enescu este cel mai important eveniment muzical internațional desfășurat în România, având o tradiție de peste 50 de ani. Prima ediție a avut loc în 1958, la trei ani după moartea marelui George Enescu, iar de-a lungul timpului a reușit să aducă pe scena românească nume grele ale muzicii clasice din întreaga lume. Continuarea tradiției de a organiza Festivalul George Enescu din trei în trei, respectiv din doi în doi ani a făcut din acest eveniment unul dintre cele mai renumite festivaluri de gen din lume.

Grand Cinema Digiplex este complexul cinematografic premium, echipat cu tehnologie de ultimă generaţie în materie de proiecţie si sunet.

Foto credit: Festivalul George Enescu (Facebook)

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.